Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Τσέχος πρόεδρος για πρόσφυγες: Εχουν πανάκριβα iphones και χρησιμοποιούν τα παιδιά ως ασπίδες


Παράδειγμα προς μίμηση ο προβληματισμός του αλλά ποιος τον ακούει;

Τα αυτονόητα με της αλήθειας την γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν μιλώντας για πλούσιους μετανάστες με πανάκριβα iphones που χρησιμοποιούν τα παιδιά ως ανθρώπινες ασπίδες προκειμένου να δικαιολογήσουν τη μετακίνησή τους στην Ευρώπη, ενώ επεσήμανε πως η ήπειρος διέρχεται τη μεγαλύτερη κρίση της μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Βέβαια οι αλήθειες του Ζέμαν προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο οποίος αυτή την εβδομάδα «κατηγόρησε επίσης την Πράγα ότι συστηματικά θέτει υπό κράτηση μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες για να αποθαρρύνει άλλους επίδοξους μετανάστες.»
Μιλώντας στο Blesk, ο Ζέμαν κατηγόρησε τους πλούσιους οικονομικούς μετανάστες ότι εκμεταλλεύονται κυνικά τα παιδιά για να φθάσουν στην ΕΕ. Τα παιδιά χρησιμεύουν ως ανθρώπινες ασπίδες για τύπους με iPhones ώστε να δικαιολογήσουν το κύμα μεταναστών, τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσέχος πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένη του συνέντευξη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Blesk. Αυτοί που κρύβονται πίσω από τα παιδιά, δεν αξίζουν καμία συμπόνοια. Μεταφέρουν τα παιδιά με πλαστικές βάρκες, γνωρίζοντας ότι κινδυνεύουν να πνιγούν, σχολίασε ο Ζέμαν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2013 κι είναι ο πρώτος άμεσα εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας.
Πρόσφατα, ο πρόεδρος είχε προβεί σε ανάλογες δηλώσεις λέγοντας κανένας δεν σας κάλεσε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;