Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Τι δώρο να κάνω στο παιδί μου, που έχει πολλά παιχνίδια;


Παλαιότερα τα πράγματα ήταν πιο απλά: τα παιδιά έπαιρναν δώρα τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και στη γιορτή τους. Τα παιχνίδια που υπήρχαν στα σπίτια ήταν λίγα και τα πιτσιρίκια χαίρονταν αληθινά για κάθε καινούριο παιχνίδι που τους χαριζόταν.
Σήμερα, στα περισσότερα σπίτια, τα παιχνίδια έχουν κάνει κατάληψη σε όλα τα δωμάτια, καθώς με την παραμικρή αφορμή οι γονείς κατευθύνονται στα καταστήματα παιχνιδιών.

Τα παιδιά, επηρεασμένα από τις διαφημίσεις και τους φίλους τους, ζητούν ολοένα και περισσότερα παιχνίδια, οι γονείς για να καλύψουν τις ενοχές τους, που δουλεύουν αδιάκοπα και δεν τα βλέπουν πολύ, τους τα αγοράζουν και το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό: «Το παιδί ενθουσιάζεται για πέντε λεπτά με το καινούριο του παιχνίδι και στη συνέχεια το πετά, ζητώντας το επόμενο».
Μήπως λοιπόν αντί να ψάχνετε το επόμενο παιχνίδι, για ένα παιδί που έχει ήδη πάρα πολλά, πρέπει να σκεφτείτε άλλα πράγματα να του προσφέρετε;
Ας δούμε μερικές ιδέες:

Χρόνο μαζί σας:
 Για να παίξετε κι εσείς με όλα αυτά τα παιχνίδια, για να επικοινωνήσετε και να δεθείτε περισσότερο με το παιδί σας.

Βιβλία: Που θα του διαβάσετε εσείς, αν είναι ακόμα μικρό ή που θα τα διαβάσει μόνο του και στη συνέχεια θα μοιραστεί τις σκέψεις και τα συναισθήματα που του προκάλεσαν μαζί σας.

Μια εκδρομή: Που θα τη σχεδιάσετε μαζί, θα την οργανώσετε και θα την απολαύσετε σαν οικογένεια.

Μια υπέροχη εμπειρία:
 Που μπορεί να είναι μια θεατρική παράσταση, μια συναυλία, ένας αθλητικός αγώνας, μια επίσκεψη σε ένα μουσείο κλπ, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα του παιδιού.

Ένα μάθημα προσφοράς: Την ευκαιρία δηλαδή, να διαλέξει κάποια από αυτά τα άπειρα παιχνίδια που δεν τα παίζει πια και να τα χαρίσει σε παιδάκια που δεν έχουν.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;