Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ



Του Ανδρέα Κυριακού

 Μετά από εισήγηση του Βούλγαρου διανοούμενου Άσεν Παβλώφ, εισάγεται στην υποχρεωτική εκπαίδευση της Χώρας από την πρώτη έως τη 12η τάξη το μάθημα “Βουλγαρική παράδοση,ηθική και πολιτισμός”. Ο εισηγητής του μάθηματος δηλώνει: «Είμαστε Βούλγαροι, χάριν της βουλγαρικής λαογραφίας και παράδοσης διατηρούμε τον τρόπο ζωής μας και τον πολιτισμό μας. Περήφανος άνθρωπος δεν υπάρχει με κάτι που δεν ξέρει. Πρέπει να γνωρίζουμε τα έθιμα, τις ρίζες μας, τις φορεσιές μας, τα μουσικά μας όργανα, το χορό κι ότι είναι σημαντικό, προκειμένου να υφάνουμε την ηθική, τη θρησκεία, την παράδοση μέσα σε μια αισθητική και ομορφιά».

 Διακρίνουμε, δηλαδή, μια έντονη και μελετημένη προσπάθεια επιστροφής στις ρίζες του λαού αυτού. Και ρίζες του βουλγαρικού πολιτισμού είναι η Ορθοδοξία με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη ζωή και την τέχνη, όπως εμφαντικά τονίζει ο Άσεν Παβλώφ.

 Η Βουλγαρία που υπέφερε τόσες δεκαετίες από την καταστροφική μανία των μπολσεβίκων και έζησε στο πετσί της τον άγριο χειμώνα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» επιδιώκει στις αρχές του 21ου αιώνος την όντως πρόοδο.

 Αν ρίξουμε, από την άλλη, μια ματιά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα θα τρομάζουμε από την καταστροφική μανία και τις ολέθριες εμμονές των κυβερνώντων του ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ.

 Βρήκαν τώρα άλλο τρόπο να καταστρέψουν τις ρίζες του λαού μας. Αφού μετέτρεψαν τη χώρα σε ξέφραγο αμπέλι και τη γιόμισαν με Μωαμεθανούς «μετανάστες» και «πρόσφυγες», τώρα εφεύραν ένα άλλο τρόπο αποδόμησης της κοινωνίας και μετατροπής των μελλοντικών πολιτών σε όντα τελείως αποκομμένα από την παράδοση του λαού μας.

Το μάθημα των Θρησκευτικών, αποφάνθηκαν, πρέπει να γίνει πολυπολιτισμικό, θρησκειολογικό. Εν τω μεταξύ στις χώρες των Μωαμεθανών οι Χριστιανοί ΔΕΝ έχουν κανένα δικαίωμα. Στο Κατάρ λ.χ. υπάρχει μια εκκλησία Ορθόδοξη αλλά εξωτερικά ΔΕΝ επιτρέπουν να έχει ούτε σταυρό! Στη Σαουδική Αραβία ακόμη και μια χριστιανική προσευχή σε σπίτι οδηγεί τον προσευχόμενο στη φυλακή! Φανταστείτε να διδάσκεται το Ευαγγέλιο στα Σαουδαραβικά σχολεία ή στο Πακιστάν! Ούτε στα πιο τρελλά σας όνειρα. Κι όμως! Εμείς αμαχητί τους προσφέρουμε γην και ύδωρ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;