Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Χειροτονία διακόνου στην Κατούνα.



Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την δέουσα ιεροπρέπεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Χρυσοστόμου Κελεπούρη, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο π.Χρυσόστομος αναφέρθηκε κυρίως στην ευθύνη και στο μεγαλείο της ιερωσύνης. Έκλεισε δε τον λόγο του αναφέροντας και ευχαριστώντας θερμά όλα τα πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς που συνέβαλαν στην μέχρι τώρα πνευματική πορεία του.
Ιδιαιτέρως όμως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά για την επί σειρά ετών πνευματική καθοδήγηση, για την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του αλλά και το αληθινό ενδιαφέρον για την πνευματική του πορεία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Κοσμάς μίλησε για το ασύγκριτο μεγαλείο της ιερωσύνης και για τις αρετές που θα πρέπει να διέπουν τον σωστό κληρικό επισημαίνοντας την εντονότερη πνευματική ζωή που θα πρέπει να ζει άμα τη χειροτονία του, για να διατηρεί πάντοτε άσπιλη και αμόλυντη την ιερωσύνη του.
Στο τέλος, ο νέος διάκονος δέχθηκε συγκινημένος εγκάρδιες ευχές από όλους τους φίλους και συγγενείς του που ήρθαν από όλες τις περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως και όχι μόνο και μοίρασε ως ενθύμιο μία αναμνηστική εικόνα.
Ο π.Χρυσόστομος θα είναι ο νέος διάκονος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.Κοσμά.
Επίσης, να σημειώσουμε ότι πλήθος πιστών προσέρχεται τις ημέρες αυτές στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, καθώς από την περασμένη Πέμπτη τίθεται προς προκύνησιν των πιστών η Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Φοβεράς Προστασίας, η ο οποία θα παραμείνει στον Ιερό Ναό μέχρι αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και θα αναχωρήσει για το Άγιον Όρος αύριο το απόγευμα μετά την ακολουθία του Εσπερινού και της Ιεράς Παρακλήσεως, που θα αρχίσουν στις 5.00 το απόγευμα.





















 
 ΑΞΙΟΣ !!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;