Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Πούτιν προς ΗΠΑ - Ουκρανία: Φτάνει πια!

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjSV0Qj1lDRW98akEp9sta9obC7xJlNtkkbmkC3h0loVD55281_oHZ4rFofhRlutyIlozWQbzR9io3XY2TF0nbVpUH_FdMxcMMn4Si43yXQNwxHGqRnO3sPKMfvkO7hmEjWbui3tTdHP1kT/s1600/giati-den-tha-kanei-polemo-i-ameriki-stin-oukrania.jpg

Σε μια αποφασιστική κίνηση απέναντι στη συνεχή αδιαλλαξία και τη  στοχευμένα προκλητική στάση των ΗΠΑ και των ουκρανικών αρχών, προχωρά ο Ρώσος Πρόεδρος Βλανιτιμίρ Πούτιν. Βλέποντας ότι οι διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλει  δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα, ενώ οι μαζικές δολοφονίες αμάχων συνεχίζονται στην ανατολική Ουκρανία αλλά και εντός του ρωσικού εδάφους, από τον ουκρανικό στρατό και τους συνεργάτες του Δεξιού Τομέα, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με θέμα το ουκρανικό όπου και έθεσε επί τάπητος το ενδεχόμενο δυναμικών ενεργειών.
Παράλληλα, προέβη σε σειρά ενημερωτικών  τηλεφωνικών συνομιλιών με τους ηγέτες των κρατών Γαλλίας, Γερμανίας Ολάντ και Μέρκελ αντίστοιχα, στους οποίους δήλωσε τη βαθιά και σοβαρότατη ανησυχία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις  στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και εξέφρασε την ελπίδα ότι το Κίεβο θα εκπληρώσει χωρίς καθυστέρηση τις διαβεβαιώσεις για άμεσο τερματισμό της βίας και εκκίνηση του εθνικού διαλόγου. Στις συνομιλίες έθεσε επίσης και το ζήτημα της αποτυχίας των διαπραγματεύσεων του ουκρανικού χρέους για το ρωσικό φυσικό αέριο και τις ενδεχόμενες συνέπειες στην οικονομία και στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης. Στη συνέχεια ο Ρώσος Πρόεδρος είχε επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Πιοτρ Ποροσένκο και έθεσε μετ΄επιτάσεως το ζήτημα της κατάπαυσης του πυρός.
Στην έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Νικολάι Πατρούσεφ, οι Πρόεδροι των δύο σωμάτων του Κοινοβουλίου Βαλεντίνα  Ματβιένκο και Σεργκέι Ναρίσκιν, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εσωτερικών Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κ.ά.
Το ενδεχόμενο της δυναμικής παρέμβασης της Ρωσίας, αποτελεί πλέον μονόδρομο για την Μόσχα μετά την αδιαλλαξία της πραξικοπηματικής κυβέρνησης του Κιέβου. Αυτό αποτυπώνεται και στις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του Κρεμλίνου και της κυβέρνησης. «Οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία είναι ένας εμφύλιος που οδεύει προς τη γενοκτονία», δήλωσε ο προσωπάρχης του Κρεμλίνου Σεργκέι Ιβάνοφ. Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε συνάντηση με τους εθελοντές που έχουν αναλάβει να βοηθήσουν στην εγκατάσταση των Ουκρανών προσφύγων στο Ροστόφ, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι κατά τη γνώμη μου ένας εμφύλιος που σταθερά οδεύει στο να γίνει γενοκτονία του ίδιου του πληθυσμού της χώρας».
Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Μόσχα, είναι και οι ξεκάθαρες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου, ο οποίος στη χθεσινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της Κρατικής Δούμας. «Ο ρωσικός στρατός είναι έτοιμος για οποιεσδήποτε εξελίξεις είτε στην Ουκρανία είτε οπουδήποτε στον κόσμο», διαβεβαίωσε προσωπικά το Σώμα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ερωτηθείς σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;