Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Βούλτεψη για ΔΕΗ: Το 2011 δεν ήμασταν κυβέρνηση, μπορούσαμε να λέμε ότι θέλουμε. Πες μας κι άλλα τέτοια! Αφού βλέπεις ότι μας αρέσουν!


http://www.topontiki.gr/photos/590x/ant11404375551.jpg


Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη. Όταν ρωτήθηκε να εξηγήσει γιατί η ΝΔ το 2011 υπερασπιζόταν το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων της ΔΕΗ, είπε ότι «η ΝΔ το 2011 δεν ήταν κυβέρνηση, οι βουλευτές ..μπορούσαν να λένε ότι θέλουνε»!

Η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 για το θέμα της ΔΕΗ, επιτέθηκε στους συνδικαλιστές και τους εργαζόμενους της ΔΕΗ χαρακτηρίζοντάς τους «υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ». «Δεν υπάρχει θέμα ΔΕΗ» είπε «αλλά θέμα ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον, «οι εργαζόμενοι θα πάψουν να είναι υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ότι τους χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τα εσωκομματικά του προβλήματα και απαντώντας σε ερώτηση για την επιστράτευση είπε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια.

Η Σοφία Βούλτεψη, δεν απάντησε στα ερωτήματα για το τίμημα με το οποίο θα πουληθεί η ΔΕΗ. Στο γεγονός ότι δεν υπάρχει προηγούμενο σε χώρα που απελευθερώθηκε η αγορά ενέργειας να έχουν μειωθεί οι τιμές η κυβερνητική εκπρόσωπος απάντησε ότι η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τους κανόνες της ΕΕ η οποία «δεν δέχεται μονοπώλια».

Μητσοτάκης: Δεν θα ανεχτούμε παρατεταμένες διακοπές ρεύματος

Στην ίδια γραμμή με την Σοφία Βούλτεψη κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega δήλωσε ότι η ΔΕΗ δεν ανήκει στους συνδικαλιστές και ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση σε περίπτωση που υπάρξουν παρατεταμένες διακοπές ρεύματος.

«H προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν ανεκτές παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι το οποίο πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται και όλοι οι τηλεθεατές. Δεν ανήκει η ΔΕΗ στους συνδικαλιστές και δεν είναι δυνατό σε μια τόσο κρίσιμη χρονική συγκυρία για τη χώρα να κόβεται το ρεύμα», ανέφερε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της άμεσης επιστράτευσης των απεργών λέγοντας: «Θα πρέπει να περιμένουμε να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά; Δεν γνωρίζουμε τι έρχεται; Δεν νομίζω ότι όλες οι απεργίες έχουν την ίδια επίπτωση στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Σας θυμίζω ότι και πέρυσι υπήρχε επιστράτευση των καθηγητών για να αποφευχθεί μια απεργία και μια ανωμαλία εν μέσω πανελληνίων εξετάσεων». 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;