Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ενισχύονται οι νέοι αγρότες


Ενισχύσεις ύψους 16,9 εκατ. ευρώ πρόκειται να λάβουν συνολικά 12.852 νέοι αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα το 2011 και έως σήμερα δεν κατείχαν δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης....
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης και ο αναπληρωτής υπουργός, Πάρις Κουκουλόπουλος, έδωσαν στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά στην κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους, μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, 12.852 νέοι αγρότες, που ξεκίνησαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα από το 2011 και μετά και δεν κατείχαν έως σήμερα δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης, έλαβαν καινούργια δικαιώματα από το Εθνικό Απόθεμα δικαιωμάτων του 2013.
Συνολικά, κατανεμήθηκαν στους δικαιούχους αγρότες 30.783,99 δικαιώματα ενιαίας ενίσχυσης. Η συνολική αξία των κατανεμηθέντων δικαιωμάτων ανέρχεται στα 16.931.194,50 ευρώ. Ποσό που θα εισπράξουν στα τέλη του έτους, εφέτος, οι κάτοχοι των νέων δικαιωμάτων. Η μοναδιαία αξία κάθε ατομικού δικαιώματος αντιστοιχεί σε 550 ευρώ κοινοτικής ενίσχυσης, το χρόνο. Κάθε αγρότης έλαβε αναλογικά από ένα (ελάχιστη κατανομή) έως επτά (μέγιστη) ατομικά δικαιώματα ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης.
Πέραν των κοινοτικών ενισχύσεων που θα λαμβάνουν από εφέτος οι νέοι αγρότες στους οποίους κατανεμήθηκαν τα δικαιώματα, αποκτούν παράλληλα και πρόσβαση στα δικαιώματα ενισχύσεων της καινούργιας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) 2015- 2020, αφού βασική προϋπόθεση για την απόκτηση δικαιωμάτων την περίοδο εφαρμογής της νέας ΚΑΠ είναι η είσπραξη άμεσων ενισχύσεων από το 2013 και μετά.
Οι βασικές προϋποθέσεις ενός παραγωγού για να είναι δικαιούχος κατανομής δικαιωμάτων εθνικού αποθέματος 2013 είναι μεταξύ άλλων, η έναρξη γεωργικής δραστηριότητας από το 2011 και μετά, η μη κατοχή δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης το 2013, η επιλέξιμη έκταση να είναι ίση ή μεγαλύτερη των 10 στρεμμάτων και σε περίπτωση που η δηλωθείσα έκταση είναι βοσκότοπος, υποχρεωτικά πρέπει να συνοδεύεται από ζωικό κεφάλαιο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;