Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Τα γνήσια τέκνα του καπιταλισμού και οι ιδεολογικοί συγγενείς τους της μεταλλαγμένης αριστεράς μας ...δείχνουν πως πρέπει να πηγαίνουμε στην εκκλησία!!!

http://pamebala.gr/wp-content/uploads/2014/03/16.jpg
Σχόλιο απο την Κλασσικοπερίπτωση

Το clubing, το Life style αλλά και άλλες μορφές εκδήλωσης της "περιρρέουσας" ατμόσφαιρας, όπως αυτή έχει καλλιεργηθεί απο τα "φιλελεύθερα", νεοφιλελεύθερα, και ψευτοαριστερά ιδεολογικά "think tanks" της Νέας Εποχής, χωρίς να παρουσίαζουν τίποτα το καινούργιο σε ότι αφορά την ουσία της πολιτικής σκέψης, χωρίς δηλαδή να προτείνουν τρόπους με τους οποίους θα σταματήσει αυτή καταρακύλλα των κοινωνικών κατακτήσεων, των βασικών τουλάχιστον ανθρωπίνων δικαιωμάτων,της ελευθερίας , του αυτεξούσιου και εν τέλει της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, ιδεολογικοποιούν την χυδαιότητα, την προστυχιά και την βαρβαρότητα για να μας πείσουν με την βοήθεια των ΜΜΕ αλλά και των διεθνών οργανισμών, ότι όλος αυτός ο ιδεολογικός χυλός και οι ατμοί του είναι το αναγκαίο συστατικό στοιχείο για να μπορείς να υπάρξεις.


Αυτή η συγκεχυμένη και εξαπλούμενη κοσμοαντίληψη που δείχνει να "υπερβαίνει" πολιτικές και ιδεολογίες,χωρίς να απαγορεύει την "διαφορετική σκέψη", επι της ουσίας την στειρώνει καθιστώντας την   εκ των πραγμάτων άχρηστη, αφού δεν θα μπορεί να γεννήσει αντιλήψεις και πρακτικές που θα οδηγήσουν τελικά κάπου. 

Για την νεοεποχήτικη σκέψη δεν έχει καμία σημασία αν θα υποστηρίζεις τον καπιταλισμό ή τον σοσιαλισμό, αν θα είσαι δεξιός , φασίστας, αριστερός, αναρχικός , χριστιανός ή μουσουλμάνος, αρκεί να έχεις  δεχτεί έστω και χλιαρά μια κίβδηλη έκφραση της αξίας της ελευθερίας ακόμα και αν αυτή εμπεριέχει χυδαία επίθεση εναντίον της αλήθειας.

Εδώ και λίγες ημέρες μεταδίδεται απο τις τηλεοράσεις μια διαφήμιση στην οποία πάντα πρωταγωνιστεί ενας Αμερικανός πεζοναύτης, ο οποίος ξαφινικά πετάει το όπλο του "χτυπημένος κατακέφαλα"  απο την ...ομορφιά του υποψηφίου θύματός του στο Βιετνάμ, στο Ιρακ κ.α. 

Αυτό είναι ένα εκ πρώτης όψης "άκακο" παράδειγμα διείσδυσης της νεοπεποχήτικης αντίληψης που με ψευτοαγαπολογικό προσωπείο ακυρώνει την εξ αντικειμένου κακία και βαρβαρότητα που ή ίδια παράγει.

 Το παρακάτω παράδειγμα είναι ακραίο μεν,αλλά ενδεικτικό του περιεχομένου της σύγχρονης ομογενοποιημένης νεοεποχήτικης αντίληψης που προανέφερα:

Club Guaba : «Ο Κλόουν θα σας δείξει πώς πρέπει να πηγαίνετε Εκκλησία!» 



- Ως «Εκκλησία/Θρησκευτικός Οργανισμός» αυτοπαρουσιαζόταν ειρωνικά το Guaba Beach Bar στη σελίδα του στο Facebook
- Η πρόσκληση στο event που δεν πείθει για τη μεταμέλεια
- Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι φωτο της «Σταύρωσης του Χριστού», το Guaba έγινε απλώς «Κοινότητα» 

Η θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η δημοσιοποίηση φωτογραφιών από την αναπαράσταση της Σταύρωσης του Χριστού στο Guaba, ανάγκασε τη

διεύθυνση του παραλιακού κλαμπ στη Λεμεσό να «εξομολογηθεί» με ανάρτησή σου ότι το γεγονός στήθηκε από τη καλλιτεχνική ομάδα του Guaba και στόχο είχε να «εκφράσει συναισθήματα που όλοι μας και ειδικά η νεολαία βιώνει σήμερα εξαιτίας της ανεργίας και την οικονομικής δυσπραγίας».

Οι ιθύνοντες μπορεί να θέλησαν να τονίσουν ότι «οι μεμονωμένες φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα δεν μπορούν να μεταφέρουν το πραγματικό μήνυμα της εκδήλωσης, αντιθέτως εύκολα παρερμηνεύονται με πολύ αρνητικό τρόπο, γεγονός που τώρα εμείς αντιλαμβανόμαστε», ωστόσο αν πάμε τον χρόνο λίγο πιο πίσω… καλή η εξομολόγηση φτάνει να είναι ειλικρινής.

Η περιγραφή του event όπως αυτή είχε δημοσιοποιηθεί από το κλαμπ τις προηγούμενες ημέρες κάθε άλλο παρά πείθει ότι στόχος δεν ήταν η πρόκληση του θρησκευτικού αισθήματος. όλα δείχνουν ότι σκοπός της συγκεκριμένης εκδήλωσης ήταν να προκαλέσει το θρησκευτικό αίσθημα.

Το καρναβαλίστικο πάρτι όπου θα συμμετείχε και ο Guaba Clown, προσκαλούσε τους θαμώνες στην «Σταύρωση» με τη φράση: «The Clown will be back in town, and he's ready to show you what going to church is supposed to be about», το οποίο μεταφράζεται: «Ο Κλάουν επιστρέφει στην πόλη και είναι έτοιμος να σας δείξει πως θα έπρεπε να πηγαίνετε στην εκκλησία».



Πέρα από αυτό, στην επίσημη σελίδα στο Facebook το Guaba παρουσιαζόταν με τον ειρωνικό χαρακτηρισμό ως «Εκκλησία / Θρησκευτικός Οργανισμός», ο οποίος μετά τον σάλο που προκλήθηκε χθες αφαιρέθηκε και πλέον το Guaba Beach Bar αναφέρεται απλώς ως «Κοινότητα».

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;