Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Το «συνειδητό» και το «ασυνείδητο» στην ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας



 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgpHsAVJATuq_6E9sYzt-eQrPBXjOlVmIg8f298mFPNKjNEFRow0UoFIQd1fF4VHkxgzucLg68JVl-T8BUF-0TshQwOXs31dwENxwYDiHxGiqJoGPK71-x5F2CHS0tjyyRvKg0qZuae33lm/s1600/ex.jpg

Με την δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε χθες στην Βόνιτσα η ορκωμοσία του νέου δημάρχου Γιώργου Αποστολάκη και της νέας δημοτικής Αρχής του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας. Τους νεοεκλεγέντες όρκισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς.
            Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημοτικού μεγάρου, αλλά και έξω από αυτή, η ατμόσφαιρα ήταν ευχάριστη, αφού και οι ηττημένοι των δημοτικών εκλογών, προσπαθούσαν να σταθούν στο ύψος της περιστάσεως και να χαμογελούν. Άνθρωποι σοβαροί, λιγότερο σοβαροί, μη σοβαροί, μοντέρνοι, κλασσικοί, γυναίκες στολισμένες αλλά και πιο απλές, συνυπήρχαν όλοι στον ίδιο χώρο, για τον ίδιο σκοπό αλλά με διαφορετικούς στόχους.  
Ο «υποσυνείδητος» νους, ο οποίος λειτουργεί κυρίως συνειρμικά, έστειλε τους απογοητευμένους παρευρισκόμενους στην πλευρά της παραλίας, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό την αποστασιοποίησή τους από την νέα Αρχή. Εξάλλου, αυτό φάνηκε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ημερομηνία ορκωμοσίας σε τοπικό ιστότοπο  δες ΕΔΩ.
Σε κάποιους άλλους υπερίσχυσε η λειτουργία του «ασυνείδητου», η αποστολή του  οποίου είναι να επιτηρεί και να διατηρεί την ευχαρίστηση. Αυτοί μεταχειρίζονται όλα τα δυνατά μέσα  για να επιτυγχάνουν μια σχετική ισορροπία και ευεξία. Με πιο απλά λόγια, προσπαθούν να οικειοποιηθούν την νέα κατάσταση, παρότι ψήφισαν κάτι άλλο!
            Μετά το πέρας της τελετής, αρκετοί επισκέφτηκαν το πανέμορφο Μοναστηράκι, το οποίο αυτές τις ημέρες έχει το ξακουστό πανηγύρι του. Άλλοι για να γιορτάσουν την χαρά τους και άλλοι για να ξεχάσουν τον πόνο τους!
            Εμείς ευχόμαστε φώτιση και δύναμη σε όλους! 

katouna koupepe

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;