Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Το ατόπημα της «επετειακής» επιστροφής Καρατζαφέρη

 http://4.bp.blogspot.com/-nolUv3QmO0U/VBq6dG3BQZI/AAAAAAADN3U/fZ9Fl24cD-0/s1600/karatzaferis-samaras-660_4.png

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης

Ακούω ότι κάποιοι συνεργάτες του πρωθυπουργού, με τη συνεργασία μελών της Κ.Ο., προωθούν την ιδέα να μετατρέψουν τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ σε σόου επιστροφής του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη. Μεγαλύτερο λάθος από αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει.

Οι εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο «40 χρόνια: Από κρίση σε κρίση», τις οποίες προετοιμάζει ο κομματικός μηχανισμός, άλλον σκοπό έχουν: Σίγουρα να υπενθυμίσουν ότι από το 1974 μέχρι σήμερα οι Έλληνες εμπιστεύονται το «τιμόνι» της χώρας στη συντηρητική παράταξη και στις ηγεσίες της κάθε φορά που ο τόπος περνάει κρίση.
Ασφαλώς θα θυμίσουν ότι η Κεντροδεξιά πιστώνεται όλες τις μεγάλες εθνικές επιλογές και δεν βαρύνεται με παράδοση εθνικής κυριαρχίας (ΔΝΤ, Ίμια). Πάντως, όχι για να επαναληφθεί το σόου του Έκτακτου Συνεδρίου του 2000, όταν η παράταξη σε άλλες εποχές υποδέχθηκε τον Γιώργο Σουφλιά με τη φράση «καλωσόρισες, Γιώργο…». Άλλο Σουφλιάς, άλλο Καρατζαφέρης…

Αν η εισήγηση γίνει τελικώς δεκτή από τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν έχει δώσει ακόμη έγκριση, η εντύπωσξη που έχω είναι ότι θα έχει διαπράξει ολέθριο λάθος. Όχι μόνο γιατί θα έχει δρομολογήσει την επιστροφή ενός στελέχους που πολέμησε προσωπικά τον ίδιο και άλλους δύο ηγέτες της παράταξης, χωρίς να έχει διατυπωθεί μισή συγγνώμη. Ούτε γιατί θα του ανοίξει διάπλατες τις θύρες, χωρίς προηγουμένως να έχει βάλει λουκέτο στο κόμμα του. Προσωπική μου εκτίμηση (διευκρινίζω: εκτίμηση, όχι πληροφορία) είναι ότι ένα τέτοιο σόου θα έχει πολλαπλές συνέπειες:

Πρώτον, εκτιμώ ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα χάσει την ευκαιρία να ανασύρει όλα τα βίντεο με τις κατά καιρούς δηλώσεις του κυρίου Καρατζαφέρη εναντίον των κυρίων Σαμαρά και Καραμανλή, αλλά και του αείμνηστου Έβερτ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατέβηκε στις ευρωεκλογές με σύνθημα την ανατροπή του πρωθυπουργού.

Δεύτερον, εκτιμώ ότι η εμμονή στην πρόσκληση και η απόδοση πανηγυρικού χρώματος στην επιστροφή του ασώτου υιού θα αποτελέσουν την αφορμή για αποχή κορυφαίων ιστορικών στελεχών από την εκδήλωση. Κομπάρσος στη μετά βαΐων και κλάδων επιστροφή ενός ανθρώπου ο οποίος πολέμησε ανηλεώς τη ΝΔ δύσκολα θα γίνει κανείς τους…

Τρίτον, φοβάμαι ότι μία τέτοια μεθόδευση θα έχει επίπτωση στη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος – αποχές.

Όποιος επιμείνει σε αυτήν αλλού έχει τον νου του και όχι στην επέτειο της ΝΔ. Σκέφτεται με όρους ήττας και το μυαλό του είναι στον μετεκλογικό συσχετισμό δυνάμεων εντός της ΝΔ.
Επειδή, λοιπόν, η ήττα δεν περνά από το μυαλό του πρωθυπουργού, είμαι βέβαιος ότι θα αποτρέψει το λάθος.

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;