Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Γκλέτσος μαινόμενος: Διέκοψε Αγιασμό, ζήτησε το "βασιλεῦσι" να γίνει ευσεβέσι και αποθεώθηκε από τα παιδιά

 

Σχόλιο: Μα είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Δεν μπορεί κάποιος εγγράματος από τη συνοδεία του κ. δημάρχου να του πει πως δεν αναφέρεται ο ψαλμός στους εκάστοτε κυβερνώντας, πολλώ δε μάλλον στους σημερινούς, αλλά στην θαυμαστή ιστορία του Τιμίου Σταυρού όπου με την πίστη των τότε Βασιλέων, όπως του Αγ. Κωνσταντίνου του Μεγάλου και της μητρός του Αγ. Ελένης, κατοτρώπωσε τους βαρβάρους; Τι απαιτήσεις ανόητες είναι αυτές να αλλάξει ο ύμνος; Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος, πόσοι ακόμη ύμνοι υπάρχουν με αναφορές σε βασιλείς του Βυζαντίου; Μήπως και να αλλάξουμε και την προσευχή "Βασιλεύ Ουράνιε" σε κάτι που να θυμίζει την προεδρική δημοκρατία; Αλήθεια με τέτοιες απόψεις θα προχωρήσουμε προοδευτικά; Και δεν καταλάβαμε, γιατί να αντικατασταθεί ο ύμνος με το  "ευσεβέσι"; Με τη λογική του δημάρχου αλλά και κάθε άλλου εφήμερου αξιωματούχου, προτιμότερο να αντικατασταθεί με το "ασεβέσι" ώστε να συμπεριλαμβάνονται σχεδόν όλοι οι σημερινοί άρχοντες! Και κάτι τελευταίο... Γνωστόν στην Ορθόδοξη παράδοση ποιος τρέχει μακρυά από τον Αγιασμό των υδάτων (τα δαιμόνια και όσοι τα κατέχουν)...
Επεισοδιακός ήταν σήμερα ο αγιασμός στο Λύκειο και Γυμνάσιο Στυλίδας.
Τι ακριβώς συνέβη:
Σήμερα το πρωί έγινε ο αγιασμός στο Γυμνάσιο και Λύκειο Στυλίδας παρουσία του Λυκειάρχη και Γυμνασιάρχη, των εκπαιδευτικών και μαθητών καθώς και του Δημάρχου Στυλίδας  Απ.Γκλέτσου και του Αντιδημάρχου  Κ.Χριστοδούλου.
Την ώρα που ο π. Ιωάννης από την ενορία Παλαιοκερασιάς έψελνε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού   “Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου καὶ  εὐλόγησον τὴν  κληρονομίαν σου νίκας τοῖς βασιλεῦσι ….”  ο Απόστολος Γκλέτσος του ζήτησε  να αντικαταστήσει τη λέξη βασιλεύσι με τη λέξη ευσεβέσι.

Ο πάτερ Ιωάννης συνέχισε μη αντικαθιστώντας την επίμαχη λέξη, με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά από τον αγιασμό πριν αυτός ολοκληρωθεί.
Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού ο Απ. Γκλέτσος επέστρεψε όπου ακολούθησε το παρακάτω σκηνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;