Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

AΝΑΦΛΕΞΗ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ:OI ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ PKK



Πορφύρης Δ Σταφυλά Π

Υλοποιώντας το δόγμα Ερντογκάν “το PKK είναι ό,τι και η ΙSIS » η Τουρκία βομβάρδισε το βράδυ της Δευτέρας θέσεις των κούρδων ανταρτών του Εργατικού Κουρδικού Kόμματος (PKK).Αυτό αποτελεί την πρώτη σοβαρή εμπλοκή στις ειρηνευτικές συνομιλίες που άρχισαν εδώ και 2 χρόνια και που ήδη απειλούνται σοβαρά από τον πόλεμο που διεξάγεται στη γειτονική Συρία...


Turkish F-4 jet - file pic
Turkish F-4 jet
Λίγες ημέρες μετά τις φιλοκουρδικές διαδηλώσεις που συντάραξαν την Τουρκία και την βίααιη καταστολή τους από πλευράς τουρκικού καθεστώτος με περισσότερους από 30 νεκρούς καταδιωκτικά F-16 και F-4 του τουρκικού στρατού  έπληξαν κατ΄επανάληψη θέσεις του PKK στην περιοχή Ηakkari.Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τις βάσεις στο Diyarbakir και Malatya.(Hurriyet) Οι δυνάμεις ασφαλείας επικαλούνται ότι  δυνάμεις του ΡΚΚ επιτέθηκαν κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 ημερών σε αστυνομικό τμήμα στο χωριό Daglica στα ΝΑ της χώρας.

Στη γειτονική περιοχή του Tunceli ελικόπτερα μάχης άνοιξαν πυρ τη Δευτέρα κατά μονάδων του PKK μετά τις συγκρούσεις των κούρδων αυτονομιστών και του στρατού γύρω από το Geyiksuyu, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα.

Αυτά τα σοβαρά επεισόδια αποτελούν την πρώτη εμπλοκή μετά την μονομερή κατάπαυση του πυρός που διέταξε το PKK το Μάρτιο του 2003.Είναι ενδεικτικά των σοβαρών απειλών που επαπειλούν την εύθραστη ειρηνευτική διαδικασία , που συνάφθηκε μεταξύ Άγκυρας και PKK πριν 2 χρόνια.
Η παρατηρούμενη ένταση οφείλεται στην εισβολή των τζιχαντιστών στη συροκουρδική πόλη Kobané.Το κουρδικό στοιχείο καταλογίζει στην Τουρκία ΄την απραξία της για τη συντελούμενη σφαγή στα σύνορά της και οι διαδηλώσεις των κούρδων κατεπνίγησαν βίαια με απολογισμό 34 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες.

“Το PKK και η κυβέρνηση δείχνουν τα δόντια τους “σχολίασε στο AFP ο Nihat Ali Ozcan, αναλυτής στο Κέντρο Ερευνών Tepav στην Άγκυρα. “Η ειρηνευτική διαδικασία θα πνιγεί μια ημέρα αλλά αυτή δεν έφθασε ακόμη “.

Από το 1984 ο εθνοαπελευθερωτικός αγώνας των κούρδων προκάλεσε 40.000 νεκρούς.   (AFP 14/10/14 press tv)

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;