Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Γενικό ξεσηκωμό προκαλούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του δημάρχου για το άγαλμα του Σερραίου αγωνιστή Εμμανουήλ Παππά


Ξεσηκωμός κατά του Μπουτάρη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ατμόσφαιρα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες ανάμεσα στους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού Σερρών αλλά και των δημάρχων της περιοχής, που είναι έξαλλοι με τα καμώματα και τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για τα αγάλματα και τους ήρωες της ιστορίας της Μακεδονίας, που με τόσο απαξιωτικό τρόπο προσέβαλε ο κ. Μπουτάρης.


Ολα ξεκίνησαν προχτές όταν κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο κ. Μπουτάρης άρχισε να μιλά για την αλλαγή της αισθητικής της πόλης. «Βλέποντας όλα αυτά τα αγάλματα που έχουμε, μου έρχεται στο μυαλό να τα μαζέψουμε όλα μαζί σε ένα σημείο και να τα θαυμάζουμε για την κακογουστιά. Βλέπεις, για παράδειγμα, αυτό του Εμμανουήλ Παππά και σε πιάνει αναγούλα» είπε μεταξύ άλλων!

Μια ημέρα μετά στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας ο δήμαρχος Σιντικής Φώτης Δομουχτσίδης ζήτησε εξηγήσεις για τους χαρακτηρισμούς και ο κ. Μπουτάρης προχώρησε και άλλο: «Το άγαλμα του Εμμανουήλ Παππά, όπως και του Φιλίππου, είναι παντελώς ακαλαίσθητα. Δεν θα μου υπενθυμίσεις πατριωτισμούς και τέτοια. Να σκέφτεσαι πριν μιλάς». Ο κ. Δομουχτίδης όμως επέμεινε λέγοντας: «Υπάρχει ολόκληρος δήμος που έχει πάρει το όνομα του ήρωα. Εχει αναστατωθεί ο δήμος και ολόκληρες οι Σέρρες» σημείωσε ο κ. Δομουχτσίδης, ο οποίος χτες, μιλώντας στη «δημοκρατία», επέμεινε: «Δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Πίσω από όλα αυτά υπάρχουν δήμοι και άνθρωποι» σημείωσε.

Παρεμβάσεις

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος του Εμμανουήλ Παππά Δημήτρης Νότας. «Ακόμη κι αν εννοούσε μόνο την αισθητική των αγαλμάτων, πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν κάνει τέτοιες δηλώσεις, γιατί οι κάτοικοι στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι» σημείωσε μιλώντας στη «δημοκρατία».
Για το θέμα παρενέβη και ο πολιτευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Πανοζάχος, ο οποίος κατάγεται από ένα γειτονικό χωριό του Εμμανουήλ Παππά. «Αναγούλα; Ποιος την προκαλεί; Ο Εμμανουήλ Παππάς; Ε, ως εδώ, κ. Μπουτάρη! Είναι καιρός να πάτε εκεί που ταιριάζει στο ήθος σας. Μπορείτε εσείς να ομιλείται προσβλητικά για τον αγωνιστή Εμμανουήλ Παππά; Τι έχετε προσφέρει στον τόπο; Αν δεν ανακαλέσετε δημόσια αμέσως, τότε θα σας μηνύσω εγώ ως καταγόμενος από τον ιστορικό δήμο του Εμμανουήλ Παππά. Η Ελλάδα έχει ιστορία και αγωνιστές για την ελευθερία της» σημείωσε.


Νίκος Οικονόμου
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;