Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

S
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας, ανεξάρτητα από την έκβαση του, είναι σίγουρο πως θα φέρει κοσμοϊστορικές αλλαγές σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του κόσμου, αλλαγές οι οποίες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και την παγκόσμια ειρήνη. Ένα σίγουρο δεδομένο είναι πως το «πείραμα» της Λιβύης, με την άμεση δυτική επέμβαση, προφανώς για την εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων, στην Συρία απέτυχε παταγωδώς, με αποτέλεσμα ένα άνευ περιηγούμενου αιματηρός ολοκαύτωμα που γέννησε το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα ισλαμικό τέρας, τους Τζιχαντιστές.
Τα σχέδια η μάλλον το μυστικό σχέδιο για το οποίο άρχισε ο εμφύλιος στην Συρία, αποκάλυψε η κουρδική ημερήσια εφημερίδα, Özgür Politik σε ένα αποκλειστικό της δημοσίευμα. Η κουρδική εφημερίδα επικαλέστηκε τις αποκαλυπτικές δηλώσεις του Faysal El-Hamd, γενικού γραμματέα του κόμματος των «Πιστών Μουσουλμάνων» του Κουβέιτ, (Kuveyt Ümmet Partisi), στην αλγερινή τηλεόραση, σύμφωνα με τις οποίες το σχέδιο, τα βασικά σημεία του οποίου διέρρευσαν στον El Hamd από κάποια μέλη της συριακής αντιπολίτευσης, καταστρώθηκε στην ειδική συνδιάσκεψη για την Συρία που έγινε πριν από λίγους μήνες στο Κατάρ. Στην συνδιάσκεψη πήραν μέρος και εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι εξομολογήθηκαν στον El-Hamd, ότι στην ουσία το σχέδιο που συμφωνήθηκε πρόκειται για μια προδοτική συμφωνία, για ένα προδοτικό σχέδιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ, Κατάρ, Τουρκίας και Ισραήλ, δηλαδή των χωρών που λίγο ή πολύ ευθύνονται για την εμφάνιση των Τζιχαντιστών.
Χάρτης αγωγών Συρίας
Τα δώδεκα σημεία του μυστικού αυτού σχεδίου για το οποίο έγινε όλο αυτό το λουτρό αίματος που συνεχίζεται και σήμερα στην Συρία, είναι τα εξής :
1) Η Συρία θα αποστρατικοποιηθεί. Ο συριακός στρατός θα μειωθεί σε μια συμβολική δύναμη αποτελούμενη από 50.000 άντρες και θα έχει καθαρά αμυντικά καθήκοντα χωρίς καμία δυνατότητα ανάληψης επιθετικής ενέργειας.
2) Η Συρία ουσιαστικά θα παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση από τα υψώματα Γκολάν ενώ θα υπογραφεί συμφωνία ειρήνης μεταξύ Συρίας και Ισραήλ υπό την εποπτεία των ΗΠΑ και του Κατάρ.
3) Το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας που έχει δημιουργηθεί από το καθεστώς Άσαντ, καθώς και όλο το πυραυλικό οπλοστάσιο θα μεταφερθεί στην Ιορδανία υπό την εποπτεία των ΗΠΑ.
4) Η Συρία θα εγκαταλείψει κάθε διεκδίκηση της για τη περιοχή του Hatay της Τουρκίας, ( η οποία προσαρτήθηκε παράνομα στην Τουρκία το 1939, γεγονός το οποίο ποτέ δεν έγινε αποδεκτό απο την Συρία), ενώ θα παραχωρήσει στην Τουρκία τις περιοχές του Halep και İdlip που βρίσκονται στα σύνορο Τουρκίας-Συρίας.
5) θα απομακρυνθούν από την Συρία όλες οι δυνάμεις του ΡΚΚ και θα παραδοθούν όσοι το επιθυμούν. Το ΡΚΚ θα χαρακτηριστεί σαν εκτός νόμου τρομοκρατική οργάνωση.
6) Όλες οι ο συμφωνίες που έχει υπογράψει η Συρία με την Ρωσία και την Κίνα για αγορές οπλικών συστημάτων και για την τελειοποίηση των ήδη υπαρχόντων θα ακυρωθούν.
7) Το φυσικό αέριο του Κατάρ μέσω αγωγών που θα περνούν από την Συρία και την Τουρκία θα προωθηθεί στην Ευρώπη μειώνοντας έτσι την ευρωπαϊκή εξάρτηση απ το ρωσικό φυσικό αέριο.
8) Από το μεγάλο τουρκικό φράγμα Ατατούρκ, η Τουρκία μέσω Συρίας θα διοχετεύει υδάτινες ποσότητες στο Ισραήλ.
9) Το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θ αναλάβουν να ξανακτίσουν όλα τα καταστρεμμένα κτίρια από τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Κατασκευαστικές εταιρείες αυτών των κρατών μαζί με αμερικανικές εταιρείες θα αναλάβουν την γενική ανοικοδόμηση της νέας Συρίας.
10) Θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι σχέσεις της Συρίας με τις χώρες Ιράν Ρωσία και Κίνα ενώ παράλληλα θα περιοριστούν όλες οι δυνατότητες των Παλαιστινίων για πολεμική δράση κατά του Ισραήλ.
11) Θα καταρτιστεί νέο σύνταγμα για την Συρία στο οποίο το Ισλάμ θα κατέχει περίοπτη θέση.
12) Η συμφωνία αυτή θα τεθεί σε ισχύ από την συριακή αντιπολίτευση όταν θα πάρει την εξουσία στα χέρια της .
Στην ουσία βέβαια δεν υπήρξε ποτέ συριακή αντιπολίτευση αλλά μονό οι ισλαμιστές και τελευταία οι Τζιχαντιστές. Αυτοί είναι οι κερδισμένοι από τον εμφύλιο και προέλασαν για να αποτελούν σήμερα τον μεγαλύτερο κίνδυνο αποσταθεροποίησης όλης της ευρύτερης περιοχής.
Ας όψονται όλοι αυτοί που σχεδίασαν την ανατροπή του συριακού καθεστώτος και αντί αυτού γέννησαν το μεγαλύτερο τέρας στην ιστορία της Μέσης Ανατολής που ήδη βαρύνεται με τα φρικτά εγκλήματα που έχει διαπράξει κυρίως σε βάρος του χριστιανικού πληθυσμού και τώρα το ματωμένο φάντασμα του πλανάται και στην καρδιά της Ευρώπης

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;