Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Ποτάμι, το νέο γερμανικό κόμμα


liaro
Του Γιάννη Ξένου
Μάρτιν Σουλτς: «Δεν θα σας το κρύψω ότι είπα στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα ήταν προτιμότερη μία συμμαχία με το Ποτάμι πάρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Εκείνος είχε άλλη άποψη και φυσικά τη σεβόμαστε. Άλλωστε η αντιπολίτευση τού σήμερα πιστεύω πως είναι η κυβέρνηση τού μέλλοντος»
Σταύρος Θεοδωράκης: «…(Το Ποτάμι) θα βοηθήσει σε οποιαδήποτε σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά. Απομένει στην κυβέρνηση να κάνει αυτές τις κινήσεις και εμείς θα είμαστε αρωγοί».
Μάρτιν Σουλτς και Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησαν απόλυτα στη προχθεσινή τους συνάντηση. Ο Σούλτς επιβεβαίωσε ότι το Ποτάμι είναι το αγαπημένο κόμμα του γερμανικού πολιτικού συστήματος και από την άλλη ο Στ. Θεοδωράκης ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τις απαιτήσεις των Γερμανών. Δεν είπε μια κουβέντα για κούρεμα του χρέους ή αναδιάρθρωσή του, επισήμανε αυτό που δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία όλοι οι Γερμανοί αξιωματούχοι, δηλαδή να ενταθούν οι προσπάθειες για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς (αυτοί που διαχρονικά μέσω των εταιρειών του διαφθείρουν τους Έλληνες πολιτικούς για να τους ελέγχουν ζητούν και τα ρέστα)
Το Ποτάμι από τις ευρωεκλογές που συστήθηκε έχει ξεκάθαρο στίγμα ότι θα κινούνταν φιλικά ως προς τη Γερμανία, άλλωστε ο Στ. Θεοδωράκης προέρχεται από το περιβάλλον του γερμανόφιλου Κ. Σημίτη. Η προσχώρηση στο Ποτάμι του πρώην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη, άλλου αγαπημένου παιδιού των Γερμανών ήταν μια ακόμα ένδειξη για το που θα κινηθεί το Ποτάμι. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την παραίτηση του Θεοχάρη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε βγάλει ανακοίνωση με την οποία εξέφραζε την αγανάκτησή της που ο Θεοχάρης αναγκάστηκε να παραιτηθεί και τον εξυμνούσε για το πόσο σημαντικό ρόλο είχε παίξει για την αύξηση των εσόδων την περίοδο που ήταν στη γραμματεία Εσόδων. Για το γερμανικό περιοδικό Focus ο Θεοχάρης οδηγήθηκε στην έξοδο επειδή ήταν υπερβολικά επιτυχημένος. Το δημοσίευμα του Focus έφτανε στο σημείο να αποδίδει το πρωτογενές πλεόνασμα στις προσπάθειες του Θεοχάρη. Οι Γερμανοί έδιναν τόση σημασία στον Θεοχάρη γιατί αυτός επιχείρησε να μην ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά να εφαρμόζει απευθείας τις εντολές των Βρυξελλών.
Το βράδυ των εκλογών οι Γερμανοί εύχονταν να ήταν το Ποτάμι το κόμμα που θα επέλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να σχηματίσει κυβέρνηση προκειμένου να έχουν στην κυβέρνηση ένα φιλικό κόμμα που να συγκρατεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Τσίπρα να δημιουργήσει κυβέρνηση με αγγλοσαξωνικό προσανατολισμό για να μπορέσει να διαπραγματευτεί όσο σκληρότερα του επιτρέπεται με τη Γερμανία, ενόχλησε τους Γερμανούς. Από τη Δευτέρα τα γερμανικά κόμματα (όλα, μηδέ του Linke εξαιρουμένου) και τα γερμανικά Μέσα έχουν εξαπολύσει μπαράζ επιθέσεων κατά της επιλογής του Τσίπρα να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ και τους κατηγορούν για μύρια όσα. Τους κατηγορούν κυρίως ότι είναι αντι-σημίτες, ακροδεξιοί, συνωμοσιολόγοι, αντιευρωπαστές κ.ά. Τις ίδιες ύβρεις εναντίον των ΑΝΕΛ εξαπολύει και το Ποτάμι. Κάθε μέρα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα στελέχη του σε ευκαιρία λούζουν τους ΑΝΕΛ με τις ίδιες κατηγορίες.
Οι Γερμανοί αφού με τις επιλογές τους διέλυσαν το ένα κόμμα που ήλεγχαν, το Πασοκ και οδήγησαν σε οδυνηρή ήττα το άλλο κόμμα που καθόριζαν, σε τελική ανάλυση, την πολιτική του, τώρα ρίχνουν στον πολιτικό στίβο το Ποτάμι. Μπορεί η τηλεοπτική εκπομπή του Σταύρου που παριστάνει το κόμμα να φέρει εις πέρας τόσο δύσκολο ρόλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;