Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ορτανσία: φυτέψτε ένα ανοιξιάτικο φυτό για το Πάσχα

 http://www.parapolitika.gr/Media/Default/images/ortansia-3.jpg

Η ορτανσία είναι φυτό ανοιξιάτικο το οποίο έχει συνδυαστεί με το Πάσχα και την γιορτή της μητέρας.
 
Κατά την αγορά του, διαλέξτε φυτά ανθισμένα με βαθύ πράσινο χρώμα στα φύλλα του.
Η ορτανσία είναι φυτό εξαιρετικής καλλωπιστικής αξίας, το οποίο προσαρμόζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες και ευδοκιμεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ πρέπει να ποτίζεται καθημερινά και να αποφεύγεται η επαφή του με τον μεσημεριανό ήλιο.
Για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, η φύτευση της ορτανσίας πρέπει να γίνεται στον κήπο τους μήνες Οκτώβρη – Νοέμβρη, ή Μάρτη – Απρίλη.
Αν επιθυμείτε να έχει ροζ άνθη, πρέπει να της βάλετεχώμα με αλκαλικό ph. Κάτι το οποίο το πετυχαίνουμε προσθέτοντας 50gr. ασβέστη ανά τετραγωνικό μέτρο.
Αν επιθυμείτε να έχει μπλε άνθη, τότε χρειάζεστε χώμα με όξινο ph. Αυτό το πετυχαίνουμε προσθέτοντας στο χώμα τύρφη και κάθε χρόνο οργανικό σίδηρο και θειικό αργίλιο.
Το κλάδεμα γίνεται μετά την ανθοφορία του στο τέλος του χειμώνα, όπου τότε αν το φυτό είναι σε γλάστρα το μεταφέρουμε σε ψυχρό μέρος μέχρι την έναρξη της επόμενης βλάστησης του.
Κατά το κλάδεμα αφήνουμε μόνο δύο φύλλα σε κάθε κλαδί. Τα πρώτα δύο χρόνια κλαδεύουμε λίγο και στη συνέχεια περισσότερο. Αρχικά αφαιρούμε τους γερασμένους βλαστούς και μετά τους πιο αδύναμους που βρίσκονται στο εσωτερικό του φυτού και φαίνεται πως δεν θα ανθοφορήσουν.
Επίσης κλαδέψτε στο 2ο μάτι τους πλάγιους βλαστούς που είχαν άνθη τον περασμένο χρόνο. Σκοπός μας με το κλάδεμα, είναι ότι πρέπει να δείχνει το φυτό συμμετρικό.
Δείτε το video εδώ
Πηγή DIYTV   econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;