Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Μια ολόκληρη γειτονιά έμαθε νοηματική για να κάνει έκπληξη στον κουφό γείτονά τους


Μια υπέροχη έκπληξη ετοίμασαν οι γείτονες στον Μουχαρέμ, έναν νεαρό κουφό που ζει στην Κωνσταντινούπολη καθώς έμαθαν σε ένα μήνα την νοηματική γλώσσα για να μπορούν να επικοινωνούν μαζί του.


Κρυφές κάμερες τοποθετήθηκαν σε όλη την γειτονιά.

Περαστικοί, γείτονες, ταξιτζήδες και μπακάληδες ήταν όλοι στο κόλπο. Πέρασαν έναν μήνα κάνοντας σεμινάρια εκμάθησης νοηματικής γλώσσας. Εμαθαν τις χειρονομίες, τις κινήσεις και τις εκφράσεις προσώπου για να κάνουν την επικοινωνία με τον Μουχαρέμ εύκολη και αβίαστη.

Οταν όλα ήταν έτοιμα, η αδελφή του νεαρού, η Ozlem, που ήταν και αυτή στο κόλπο, έπεισε τον αδελφό της να βγουν για βόλτα.

Μπήκαν στο αρτοποιείο και ο φούρναρης τους προσέφερε κουλούρια μιλώντας τους στην νοηματική γλώσσα.


Οταν ο Μουχαρέμ βοήθησε τον μπακάλη να μαζέψει τα πορτοκάλια που του έπεσαν από τα χέρια αυτός του προσέφερε ένα φρούτο κάνοντας χειρονομίες στην νοηματική.


Ο Μουχαρέμ άρχισε να εντυπωσιάζεται μια και εκείνο το πρωί ξαφνικά όλοι του μιλούσαν στην γλώσσα του. 

Ο νεαρός άνδρας συμμετείχε εν αγνοία του σε ένα διαφημιστικό εταιρείας που διαφήμιζε τηλεφωνικό κέντρο για βαρήκοους και άτομα με προβλήματα ακοής.


Ολη η γειτονιά αλλά και η αδελφή του ήταν στο κόλπο. Ο νεαρός βαθιά συγκινημένος εξεπλάγη ευχάριστα όταν είδε το τηλεοπτικό συνεργείο και όλη την γειτονιά να του μιλά στην γλώσσα του.




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;