Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

«ΝΟΤΙΑΣ»

12 χρόνια μετά την «Πολίτικη κουζίνα» ο Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με νέα ταινία
Με μια κωμωδία που αφηγείται την ιστορία ενός επινοητικού μυαλού και τη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα, ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης επιστρέφει με μια νέα ταινία, ακριβώς 12 χρόνια μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της θρυλικής πλέον ταινίας του «Πολίτικη κουζίνα».
Την ανακοίνωση έκανε ο σκηνοθέτης μέσω facebook γράφοντας στις 20 Μαρτίου: «Πριν από 12 χρόνια τέτοιες μέρες τελείωναν τα γυρίσματα της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κουζίνας. Την Δευτέρα ξεκινούν τα γυρίσματα της επόμενης, με τίτλο,"ΝΟΤΙΑΣ". Με αντίξοες για την εποχή και την ψυχολογία συνθήκες, ένα επιτελείο άξιων συνεργατών, με πολύ κέφι θετική ενέργεια και ταλέντο, πλαισιώνει την νέα μας προσπάθεια. Είναι μια κωμωδία με θέμα την ενηλικίωση ενός εφήβου στην δεκαετία του 70, ενός μικρού ζιζάνιου, με επινοητικό μυαλό που για να δικαιωθεί καταφεύγει στην φαντασία και την μυθοπλασία. Καλό μας ταξίδι...»

 Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας, από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν την φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

Τον Σταύρο υποδύεται ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ στο πλευρό του πρωταγωνιστή θα δούμε πολλούς ταλαντούχους ηθοποιούς, μεταξύ τον οποίων τους: Θέμη Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχη Χάνο, Αργύρη Ξάφη, Ερρίκο Λίτση, Όμηρο Πουλάκη, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργο Βουρδαμή, Δημήτρη Ήμελλο και τον μικρό Φοίβο Ταραμπίκο. Σε μια εμφάνιση-έκπληξη θα ξαναδούμε στη μεγάλη οθόνη τη Zωζώ Σαπουντζάκη, σε έναν καταλυτικό για την πλοκή της ταινίας ρόλο.

Οι συντελεστές:
Σενάριο - Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης
Παραγωγός: ΟΝΙΟΝ ΦΙΛΜΣ – Τάσος Μπουλμέτης
Σε συμπαραγωγή με: ΟΤΕ TV, VIEW MASTER, MAGIKON, Τάσο Μπουλμέτη, ROSEBUD21

Εκτέλεση Παραγωγής: View Master Films
Οργάνωση Παραγωγής: Κώστας Λαμπρόπουλος - Γιώργος Κυριάκος
Διεύθυνση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα

 απολαύστε την Πολίτικη κουζίνα  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;