Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)

agrinio-1 
Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και εφέτος η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Δημ. Διαμερίσματος Αγίου Κωνσταντίνου Αγρινίου.
Την παραμονή της εορτή τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίο κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Επιφάνιος Καραγεώργος.
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μεταξύ των άλλων υπογράμμισε και τα εξής:
«Ο Κύριος με την Ανάληψή Του ανήλθε στον Ουρανό να ετοιμάσει όπως είπε “τόπον” για όλους τους ανθρωπους . “Πορεύομαι ετοιμάσαι τόπον υμίν” είπε προ του πάθους Του. Η ουρανία βασιλεία και δόξα του Κυρίου ήταν ετοιμασμένη από καταβολής κόσμου. Ο άνθρωπος με την ανυπακοή του, την πτώση του και την αποστασία του, έκλεισε το δρόμο προς τον Ουρανό. Ο Κύριος με την ενανθρώπησή Του, την επί γης προσφορά Του, το Πάθος Του και την Ανάστασή Του, άνοιξε το δρόμο και πάλι, χάρισε τη δυνατότητα της κατά χάριν θεώσεως και όπως εθέωσε ο ίδιος την ανθρώπινη φύση που προσέλαβε, καλεί τον άνθρωπο, να ζήσει μέσα στην Εκκλησία Του, να αναγεννηθεί με το βάπτισμα, τον αγώνα του, την μετάνοιά του, με την μυστηριακή ζωή, να θεωθεί κατά χάριν και να ακολουθήσει την άνοδο του Χριστού μας, ο οποίος «Πρόδρομος εισήλθε, Αρχιερεύς γενόμενος εις τον αιώνα».
Έτσι έγινε άξιος του «ουρανίου τόπου» της βασιλείας τν Ουρανών, έτσι αγιάσθηκε ο Μέγας Κωνσταντίνος, διότι υπήκουσε το θέλημα Του Κυρίου, μετανόησε ειλικρινά, έζησε αγιασμένη ζωή μετά το βάπτισμα και έγινε άξιος να ακολουθήσει τον Κύριο στην ουρανία δόξα του. Αν και εμείς ζήσουμε την μετάνοια και την γνησία εκκλησιαστική και μυστηριακή ζωή θα γίνουμε άξιοι της ουρανίου δόξης και Βασιλείας…..»”.
Το απόγευμα της εορτής τελέσθηκε ο μεθέορτος Εσπερινός και ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Ιερών Λειψάνων όπου κήρυξε το θείο λόγο ο Αρχιμ. π.Νεκτάριος Τριάντης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις ιερές ακολουθίες και στη θεία Λειτουργία η προσέλευση των πιστών υπήρξε κατ΄εξοχήν αθρόα.
agrinio-2
agrinio-3
agrinio-4
agrinio-5
agrinio-6
agrinio-7
agrinio-8
agrinio-9
agrinio-11
agrinio-12

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;