Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Η ζωή εν πολέμω


Ο φωτογράφος Heidi Levine αποτυπώνει στο χαρτί στιγμές των Παλαιστινίων της Γάζας μετά από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ. Η καθημερινότητά τους είναι άλλη με τις πληγές που κουβαλούν και αναμένοντας καινούργιες. Όμως η ζωή πρέπει να συνεχίζεται με αντίσταση ακόμα και μέσα στα ερείπια.

Η 24χρονη μέλλουσα νύφη, Anaan El Harazenκ κάθεται στο γκρεμισμένο σαλόνι του σπιτιού της και φωτογραφίζεται με συγγενείς.

Η 14χρονη Manar Shabari φωτογραφίζεται καθισμένη στο αναπηρικό της καροτσάκι, έχοντας δίπλα της τα προσθετικά της πόδια, τα οποία θα φορέσει για να πάει στο γάμο του αδερφού της.

Ο 3χρονος Sharif al-Namlah παίζει στο μπάνιο στο σπίτι του στη Ράφα. Το κάτω μέρος του ποδιού του ανατινάχτηκε όταν το σπίτι του επλήγη από ρουκέτα. Η μητέρα του έχασε και τα δύο της πόδια και ο πατέρας του έχασε το ένα πόδι του. Η οικογένεια δέχτηκε επίθεση όταν προσπάθησε να μεταβεί σε μια πιο ασφαλής περιοχή.

Δύο αδέλφια, ο 5χρονος Achmed και η 7χρονη Hussama χρησιμοποιούν μια χαλασμένη ομπρέλα και προσεύχονται για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Adnan Abu Jaber με τον 4χρονο ανιψιό του υπέστησαν σοβαρά εγκαύματα ότνα το σπίτι τους δέχτηκε εναέρια επίθεση. Δεκαοκτώ μέλη της οικογένειάς του σκοτώθηκαν. Ο μικρός έχασε τους γονείς του, τον παππού του και την 5 ετών αδερφή του και τώρα τον φροντίζει ο θείος του. Όπως λέει ο θείος του, ο 5χρονος δε μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια και συχνά ξυπνά φωνάζοντας.

Ο 19χρονος Mustafa Majedah έχει χάσει και τα δύο του πόδια όταν μια βόμβα ανατίναξε το σπίτι του. Ο φακός του Heidi Levine τον φωτογραφίζει στο κέντρο αποκατάσταση όπου πηγαίνει.

Το σπίτι της  Ramba Kafanah έχει καταστραφεί και μένει πια σε ερείπια, ενώ φωτογραφίζεται να θηλάζει το νεογέννητό της.

Η 29χρονη Safa Fayez ανεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού της, σέρνοντας καθώς έχει ακρωτηριαστεί το ένα της πόδι από οβίδα που χτύπησε το σχολείο της όπου είχε βρει καταφύγιο με εκατοντάδες άλλους Παλαιστίνιους. Η εν λόγω επίθεση έγινε στις 242 Ιουλίου 2014 όπου 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών η ίδια , το μωρό της και ο άνδρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;