Σάββατο, 18 Ιουλίου 2015

Σπίτι που έχει να ανακαινιστεί από το 1952 μοιάζει εξαιρετικά... μοντέρνο

Οταν ο Ρόμπερτ και η Φρίντα Κλόουζ ανακαίνισαν το σπίτι τους, το έκαναν πραγματικά εκπληκτικό. Ωστόσο 63 χρόνια αργότερα, οι διακοσμητικές επιλογές τους δεν θεωρούνται πια και τόσο μοντέρνες.
Τώρα το γραφικό σπιτάκι στο Stockton-on-Tees είναι προς πώληση για πρώτη φορά από το 1952, αφού η κυρία Κλόουζ πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 97 ετών.
Στο εσωτερικό του σπιτιού, ο χρόνος μοιάζει να έχει παγώσει, διατηρώντας την 50's εμφάνιση του με την ντεμοντέ ταπετσαρία και πολύ λίγα σύγχρονα γκάτζετ.
Καθώς τα έπιπλα ήταν υψηλής ποιότητας, άντεξαν στη δοκιμασία του χρόνου και εξακολουθούν να είναι τόσο ανθεκτικά όσο ήταν όταν τα αγόρασαν οι Κλόουζ.
Το ζευγάρι μετακόμισε με τα παιδιά τους, Πίτερ, Τζιν και Ντέιβιντ, και έζησαν εκεί μαζί μέχρι που ο Ρόμπερτ Κλόουζ πέθανε σε ηλικία 84 ετών το 1999 και έκτοτε η Φρίντα ζούσε μόνη της στο τεράστιο σπίτι.
Μετά το θάνατο της, τα ζώντα μέλη των Κλόουζ έθεσαν το τεσσάρων υπνοδωματίων, σπίτι προς πώληση για 235.000 λίρες και ελπίζουν ότι μια άλλη οικογένεια θα το αγαπήσει, όσο το αγάπησαν κι αυτοί.
Ο 69χρονος Πίτερ Κλόουζ, ο οποίος ζει πλέον μόνιμα στη Γαλλία, δήλωσε: «Πάντα πίστευα ότι ήταν το ωραιότερο σπίτι στο δρόμο. Χτίστηκε από τον Τζον Λιούις το 1909 και έζησε σε αυτό μέχρι που πέθανε, και στη συνέχεια η σύζυγός του ανέλαβε την ιδιοκτησία μέχρι που πέθανε. Ο πατέρας μου το αγόρασε το 1952 - οπότε το σπίτι είχε μόνο δύο ιδιοκτήτες μέχρι σήμερα»
Το ξενοδοχείο διαθέτει τρεις αίθουσες υποδοχής, κουζίνα και πλυντήριο, τέσσερα υπνοδωμάτια, ένα μπάνιο σε υπνοδωμάτιο και ένα μπάνιο με ξεχωριστή τουαλέτα.
Ο κύριος Κλόουζ εργολάβος, και η δασκάλα σύζυγος του, κράτησαν το σπίτι σχολαστικά καθαρό, αλλά αγαπούσε το ντεκόρ τόσο πολύ που δεν το άλλαξαν ποτέ.
Οπως εξηγεί ο Πίτερ: «Ο αρχικός ιδιοκτήτης είχε χρησιμοποιήσει άριστα υλικά. Ο πατέρας μου έχει εγκαταστήσει επίσης ένα από τα πρώτα συστήματα κεντρικής θέρμανσης στην περιοχή και έτσι τα παλαιού τύπου καλοριφέρ είναι ένα πάρα πολύ χαρακτηριστικό γνώρισμα του σπιτιού.»
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;