Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η θαυματουργική θεραπεία του τυφλού κιθαρωδού Ιβάν!


Με την ευλογία του π. Ιωάννου της Κροστάνδης ο περίφημος μουσικός Αγρένεφ Σλαβιάνσκυ και η χορωδία του θα έδιναν ένα κοντσέρτο στην Κροστάνδη, υπέρ των οικογενειών του πληρώματος του πολεμικού «Ρουσάλκα», που είχε καταστραφεί.
Ο π. Ιωάννης, με την ευκαιρία αυτή, εξέφρασε την επιθυμία, να ψάλει η φημισμένη χορωδία και στην Θ. Λειτουργία. Έψαλλαν τόσο ώραια, που τους ξανακάλεσε. Τότε την δεύτερη φορά, έγινε η θαυματουργική θεραπεία του τυφλού κιθαρωδού Ιβάν.
«Μετά την Θ. Λειτουργία», διηγείται ο Αγρένεφ. «παρακάλεσα τον πρωθιερέα να ευλογήσει την οικογένειά μου και τους χορωδούς. Μετά την ακολουθία της παρακλήσεως και του αγιασμού, πλησιάσαμε όλοι να ασπασθούμε τον σταυρό που κρατούσε. Εγώ οδήγησα και τον τυφλό Ιβάν.
-Από πότε δεν βλέπεις; τον ρώτησε ο μπάτουσκα.
-Από την παιδική μου ηλικία. Είχα ίκτερο και τελικά τυφλώθηκα.
-Τότε δεν είναι σπουδαίο, του είπε χαμογελώντας. Και εγώ υπέφερα από ίκτερο και δεν ακούω καλά. Ας προσευχηθούμε όμως στον Κύριο.
Λέγοντας αυτά έβαλε μ’ ένα κουτάλι αγιασμό στο χέρι του και έπλυνε τρεις φορές τα μάτια του Ιβάν. Ύστερα τον χαϊδεψε, τον ευλόγησε και του είπε:
-Θα σ’ ελεήσει ο Κύριος! Πήγαινε τώρα. Ο Θεός μαζί σου.
Το βράδυ έδινα το κοντσέρτο. Πριν αρχίσουμε, μπαίνει στην αίθουσα του καλλωπισμού το παιδί που βοηθούσε τον Ιβάν, και μας λέει:
-Ο Ιβάν βλέπει!
-Πως βλέπει; Φέρτε το εδώ!
Τον έφεραν. Γεμάτος χαρά μας ανακοίνωσε:
-Πραγματικά βλέπω! Βλέπω σαν να βρίσκομαι μέσα σε ομίχλη.
Ήταν αδύνατο ν’ αμφιβάλει κανείς. Στεκόταν μπροστά μας με ανοιχτά τα μάτια και χαμογελούσε ευτυχισμένα. Από τότε ένοιωθε συνεχώς βελτίωση. Σήμερα βλέπει καθαρά και πηγαίνει παντού μόνος. Ενώ ήταν κατηφής, με σκυμμένο το κεφάλι και κλειστά τα μάτια, τώρα είναι εύθυμος, ομιλητικός και κιθαρίζει πιο χαρούμενα τραγούδια.
(Ιωάννης της Κροστάνδης)
από το βιβλίο: «Χαρίσματα και Χαρισματούχοι» – Τόμος πρώτος (Εκδόσεις Ιεράς Μονής Παρακλήτου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;