Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015

Η νεαρή φοιτήτρια που ζει στα τρένα


Επέλεξε να περάσει τη ζωή της στα τρένα, η 23χρονη γερμανίδα φοιτήτρια Leonie Müller. Εδώ και μήνες έχει εγκατασταθεί εκεί.
Μετά από μια κακή εμπειρία με τον ιδιοκτήτη του σπιτιού της, την περασμένη Ανοιξη, η νεαρή γυναίκα αποφάσισε να ζει σαν νομάς:
«Αμέσως αποφάσισα ότι δεν θέλω να ζω πια σε αυτό το σπίτι. Και στη συνέχεια συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα πλέον να μένω πουθενά» δήλωσε η φοιτήτρια στην «Washington Post».


Αντί λοιπόν να πληρώνει ένα ενοίκιο 400 ευρώ, η Leonie επένδυσε σε ένα μηνιαίο εισιτήριο τρένων που στοιχίζει 340 ευρώ και διασχίζει τη χώρα από τη μία άκρη στην άλλη, γράφει το «Spiegel».
«Αισθάνομαι πραγματικά σπίτι μου στα τρένα, μπορώ να επισκέπτομαι τους φίλους μου και ανακαλύπτω καινούριες πόλεις. Μοιάζει σαν να είμαι σε διακοπές συνεχώς. Διαβάζω, γράφω, παρακολουθώ από το παράθυρο και συναντώ συνεχώς συμπαθητικούς ανθρώπους. Πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις σε ένα τρένο».


Για να ταξιδέψει, η Leonie έχει πάντα μαζί της ρούχα για αλλαγή, το κομπιούτερ της, τις σημειώσεις της σχολής και ένα νεσεσέρ με καλυντικά. Πλένεται η ίδια αλλά πλένει και τα ρούχα της στις τουαλέτες των τρένων.
Οταν κάποια στιγμή κουράζεται στο τρένο και θέλει να κοιμηθεί σε ένα πραγματικό κρεβάτι, η νεαρή φοιτήτρια έχει τη λύση. Η  μητέρα της, η γιαγιά της και ο φίλος της την φιλοξενούν σε διαφορετικές πόλεις. «Σε μια κανονική ζωή θα είχα μια σχέση με το φίλο μου από μακριά, γιατί ζούσαμε σε διαφορετικές πόλεις, τώρα βλεπόμαστε πολύ συχνά» δηλώνει η Leonie στο γερμανικό κανάλι SWR.


Το εκπληκτικό με την περίπτωσή της είναι ότι η νεαρή φοιτήτρια θα κάνει ντοκτορά την εμπειρία της στα τρένα. «Θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους να αμφισβητήσουν τις συνήθειές τους ή αυτό που θεωρούν φυσιολογικό. Πάντα υπάρχουν πολύ περισσότερες ευκαιρίες από όσες φαίνονται. Η επόμενη περιπέτεια μπορεί να βρίσκεται στη γωνία του δρόμου, αρκεί να θέλει να την βρει κάποιος».




Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;