Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Στο Θέρμο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (ΦΩΤΟ)

HTERMO-1
Στο Θέρμο βρίσκεται από σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, για τον επίσημο εορτασμό της μνήμης του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
Ανάμεσα στο Θέρμο και στο Μέγα Δένδρο υψώνεται το μοναστήρι που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο διδάσκαλο του Γένους άγιο Κοσμά τον Αιτωλό.
Το μοναστήρι είναι νέο, μόλις καλύπτει λίγες δεκαετίες, η φήμη του όμως έχει απλωθεί στο πανελλήνιο και σε ολόκληρη την Ορθοδοξία.
Ο τόπος γέννησης του Πατρο-Κοσμά και τα τίμια λείψανα που έφερε το 2007 ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, προσέδωσαν μεγαλύτερη αίγλη στο προσκύνημα του Αγίου Κοσμά.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς έχει θέσει έναν υψηλό στόχο και εκ βάθους ψυχής όραμα και τάμα. Να υψωθεί στον χώρο αυτόν περίλαμπρος ναός, κόσμημα και καύχημα, αφιερωμένος στον άγιο Κοσμά.
Να έρχονται από τα πέρατα της οικουμένης οι πιστοί και ανάβοντας ένα κεράκι, να προσεύχονται στον άγιο των σκλάβων, στο μεγάλο διδάχο των ελληνικών γραμμάτων, στον κορυφαίο νεομάρτυρα της Εκκλησίας και όλης της ορθοδοξίας, σε Ανατολή και Δύση.
HTERMO-2
HTERMO-3
HTERMO-4
HTERMO-5
HTERMO-6 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;