Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Ψάρι, εύκολο, στον φούρνο με αρωματικά


Κατανοώ πόσο δύσκολο είναι να τρώμε συχνά ψάρι, όπως επιβάλλει η καλή διατροφή. Συνήθως το καλό ψάρι είναι πολύ ακριβό. Αλλά κυρίως είναι δύσκολο στο μαγείρεμα: θέλει μπάρμπεκιου, θέλει κάρβουνα, βρωμάει τη σχάρα της κουζίνας, παίρνει ώρα, πρέπει να πλύνεις πολλά πιάτα. Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος. Είναι το φιλέτο ψαριού στο ταψάκι.

Υλικά

  • Φιλέτο ψαριού ό,τι βρείτε
  • Ακόμη και το κατεψυγμένο δεν απαγορεύεται -Πέρκα π.χ.
  • Ροδέλες λεμόνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χοντρό αλάτι και πιπέρι
  • Θυμάρι ξερό ή άνιθο φρέσκο
  • Ελάχιστο νεράκι
Εκτέλεση

  • Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Τοποθετείτε τα φιλέτα ψαριού σε ένα ποιοτικό ταψάκι
  • Ροδέλες λεμόνι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι ή άνιθο, ελαιόλαδο από πάνω
  • Προσθέστε το 1/3 ενός ποτηριού νερό
  • Επιτηρήστε το, θέλει 30 λεπτά να ψηθεί

Αυτό το ψάρι μπορεί να γίνει πολύ φίνο:

Οπως σας είχα γράψει σε προηγούμενη συνταγή, το ψάρι είναι ο καλύτερος σύντροφος του κουσκούς:

Λύση νούμερο 2
Μπορώ να σας διευκολύνω ακόμη περισσότερο τη ζωή: Ψάρι στο φούρνο με πατάτες

Υλικά

  • Φιλέτο ψαριού
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1/2 κιλό πατάτες Νάξου
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι για το χυμό του
  • Λίγη πιπερίτσα τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Θυμάρι ξερό και μαϊντανό
Εκτέλεση

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Κόψτε το κρεμμύδι, το τσίλι και τις πιπεριές σε λωρίδες
  • Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις κυδωνάτες
  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ταψάκι, ρίξτε όλα τα συνοδευτικά από πάνω και ψήστε για 45 λεπτά

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;