Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΤΟ ΠΑΠΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΘΡΟΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ





Του θεολόγου Ανδρέα Κυριακού


Παρά τη φανερή παταγώδη αποτυχία του  Διαλόγου με τους Παπικούς, στο μήνυμα του για την Θρονική Εορτή του Οικουμενικου Πατριαρχείου ο  Πάπας Φραγκίσκος άδραξε την ευκαιρία να τονίσει τις αμετάθετες θέσεις της εκπεσούσης Ρώμης.


Από το μήνυμα αυτό σταχυολογούμε τα πιο κάτω:

α΄)  Ο Οικουμενικός Πατριάρχης προεδρεύει της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Είναι φανερό τι θέλει να υπογραμμίσει ο αμετανόητος αιρεσιάρχης του Βατικανού. Τη δική του απόλυτη εξουσία ως «αντιπρόσωπου του Χριστού επι της γης».

β΄) Ο Πάπας βλέπει ότι  «υπάρχουν τώρα οι αναγκαίες συνθήκες για την πορεία προς την πλήρη κοινωνία της πίστεως,της αδελφικής συμφωνίας και της μυστηριακής ζωής, οι οποίες υφίσταντο τα πρώτα χίλια χρόνια της ζωής της Εκκλησίας». Ο εκπεσών της αληθείας Πάπας της αιρετικής Ρώμης παριστάνει τον τυφλό μπροστά στην άβυσσο που χωρίζει την Εκκλησία από τον Παπισμό εδώ και χίλια χρόνια.


Ύστερα για ποιες αναγκαίες συνθήκες μιλά; Μήπως το ότι ορισμένες Ορθόδοξες Εκκλησίες εν οις το Οικουμενικό Πατριαρχείο έσπευσαν στο Μπαλαμάντ στα 1993 να αναγνωρίσουν στον Παπισμό το καθεστώς της «αδελφής Εκκλησίας»; Καμιά συμφωνία, καμιά υπογραφή, καμιά αναγνώριση ΔΕΝ μπορεί να υποκαταστήσει την αλήθεια και την ιστορική πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα είναι ότι ο Παπισμός εξέπεσε της αληθείας. Οι αιρέσεις που κουβαλά στην καμπούρα του είναι τόσο εμφανείς που μόνο σε νύκτα ζοφώδη και ασέληνον μπορούν να αποκρυβούν.


Το Μπαλαμάντ άνοιξε την όρεξη του Παπισμού. Αφού ήλθαν Ορθόδοξοι και τον αναγνώρισαν ως«αδελφήν Εκκλησίαν με έγκυρα μυστήρια» τώρα ζητά εφαρμογή των συμφωνηθέντων!!! Οι αναγνωρίσαντες στον Παπισμό έγκυρα μυστήρια δεν μπορούν τώρα να παριστάνουν τον ανήξερο! Ο Παπισμός ζητά επειγόντως αυτά που πήρε στο Μπαλαμάντ. Τι θα κάνουν; Θα δώσουν τά άγια τοις κυσί; Θα μετατρέψουν την Εκκλησία του Χριστού σε Ουνιτικό μόρφωμα; Ας μη ξεχνουν το «φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;