Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Νεαρή γεζίντι στο Προεδρικό Μέγαρο -Περιέγραψε στον Παυλόπουλο την κόλαση που έζησε στα χέρια ισλαμοφασιστών



Στο Προεδρικό η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά της ISIS
Έκκληση να ακουστεί η φωνή της στην Ευρώπη ώστε να μάθει η διεθνής κοινότητα τις φρικαλεότητες που διαπράττουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους απηύθυνε από το Προεδρικό Μέγαρο στην Αθήνα η γυναίκα-σύμβολο στον αγώνα κατά της ISIS, η Γεζίντι, Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα, κατά τη συνάντησή της με τον Προκόπη Παυλόπουλο.
«Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχουνε 3.400 άτομα τα οποία κρατούνται και είναι Σύριοι ή Ιρακινοί. Το 40 τις εκατό των περιοχών που κατοικούμε, ακόμα είναι υποδουλωμένα υπό την κατοχή αυτών των δυνάμεων. Ακόμα και τα μέρη τα οποία απελευθερώθηκαν, ο λαός μου δε θέλει να επιστρέψει γιατί έχουν πλήρως καταστραφεί και ισοπεδωθεί. Σας απευθύνω έκκληση να μεταφέρετε τη φωνή μου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι παρά την παρέλευση αυτού του έτους, συνεχίζονται και βρίσκονται υπό κατοχή, υπό ομηρία χιλιάδες γυναίκες και μικρά παιδιά. Αυτό που ζητάμε είναι να απελευθερωθεί το υπόλοιπο τμήμα των εδαφών μας και να επιστρέψουν ελεύθερες οι γυναίκες και τα παιδιά στη Συρία, στο Ιράκ, στα εδάφη τα οποία ζούσαμε» είπε.
Η Νάντια Μουράντ Μπασέ Τάχα έμεινε επί μήνες αιχμάλωτη των τζιχαντιστών.
«Εγώ είχα την τύχη να γλιτώσω, από τις δυνάμεις του Daesh (ΙSIS) μεταξύ των χιλιάδων κοριτσιών που είχαν απαχθεί. Το Daesh (ISIS) επιτέθηκε στις 3 Μαρτίου του 2014. Σκότωσαν τους άντρες και πήραν τα παιδιά. Tους πήραν στα στρατόπεδά τους, στις βάσεις τους στη Μοσούλη στην Συρία και αλλού και μας οδήγησαν προς τους πολεμιστές σε διάφορα σημεία. Κάθε μέρα μας πωλούσαν σε άνδρες του Daesh είτε της Συρίας είτε του Ιράκ» ανέφερε.
«Εγώ δεν έμεινα πολύ καιρό, έμεινα τρεις μήνες, αλλά με πήρανε πάνω από δώδεκα αγωνιστές ή πολεμιστές, αντάρτες του Daesh. Πήρανε τα αδέλφια μου, σκότωσαν τους συναδέλφους μου, τους συναγωνιστές μου και με κρατούσαν αιχμάλωτη. Πέρασε ένας χρόνος από τότε, αλλά αυτές οι πράξεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, εις βάρος πολλών μειονοτήτων» πρόσθεσε.
«Μέσα από τον προσωπικό σας εφιάλτη και τον προσωπικό σας Γολγοθά κατά την φρικτή γενοκτονία των Γεζίντι, έχετε αναδειχθεί -και αυτό να το ξέρετε- σε ένα σύγχρονο σύμβολο γενναίας υπεράσπισης της αξίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου» υπογράμμισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας:
«Από εδώ, την Ελλάδα, που είναι κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, στέλνουμε μαζί προς κάθε κατεύθυνση, και ιδίως προς την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, το μήνυμα ότι στο επίκεντρο της σύγχρονης Δημοκρατίας και το σύγχρονου πολιτισμού είναι ο άνθρωπος, και αυτόν πρέπει να υπερασπισθούμε. Οι στυγνοί εγκληματίες του Daesh, μέσα και από την γενοκτονία των Γεζίντι, είναι για εμάς εχθροί της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού και διαπράττουν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπισθούν άμεσα και αποτελεσματικά. Να μεταφέρετε πάντα αυτό το μήνυμα παντού, μέχρι το έγκλημα να σταματήσει.
» Η Ελλάδα και ο Ελληνικός Λαός, που πολλά δεινά έχουν αντιμετωπίσει στο παρελθόν τους, να ξέρετε ότι σε αυτόν τον αγώνα θα είναι εδώ, πάντα παρόντες».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;