Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΑΓΙΟΙ δαιμονίζουν το... Ποτάμι!


Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, αφού καταστράφηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες να γυρνούν την πλάτη στα «θολά» μηνύματά του, στην απόγνωσή του φαίνεται ότι αποφάσισε να ψαρέψει ψηφοφόρους από τη «δεξαμενή» των άθεων!
Έτσι την ώρα που ο τόπος «καίγεται» και η χώρα βρίσκεται κυριολεκτικά μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, ...το Ποτάμι «δαιμονίζεται» με τους αγίους της πίστης και επέλεξε να αντιδράσει έντονα στην προαιρετική τοποθέτηση στη στολή των στρατιωτικών του προστάτη αγίου του Σώματος που επιθυμούν, αναδεικνύοντάς το σε... μέγα ζήτημα!
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης, ένας πολιτικός «γυρολόγος» που βρήκε φιλόξενη στέγη στο κόμμα Θεοδωράκη -είχε διατελέσει βουλευτής Ηρακλείου του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου (1996-2000) και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ αργότερα-, ενοχλήθηκε από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου και σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε:
Προαιρετικά
«Έκπληξη προκαλούν οι πληροφορίες για πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ, σύμφωνα με την οποία οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο για κάθε κλάδο προστάτη άγιο ή αγία (δηλαδή τον άγιο Γεώργιο και την αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον άγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία) παράλληλα ή αντί του εθνοσήμου. Είναι κατανοητό ότι έπειτα από κάθε “αριστερίζουσα" δήλωση Φίλη, το δεξιόστροφο “ποίμνιο" της κυβέρ­νησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. θα πρέπει να συγκροτείται με πανηγυρικές ενδείξεις συστράτευσης Στρατού - Εκκλησίας, που ούτε η δικτατορία του Μεταξά ούτε η χούντα των συνταγματαρχών είχαν σκεφτεί ποτέ να εφαρμόσουν».
Και το ιδεολογικό παραλήρημα του κ Δανέλλη καταλήγει:
«Παρότι είναι ανήκουστο ότι θα είχαμε επί αριστερής κυβέρνησης επιστροφή στο φάντασμα της ανα­γραφής του θρησκεύματος, όχι πια επί των ταυτοτήτων αλλά επί των στολών των στρατιωτικών, ίσως η διαταγή αυτή να έχει και τα θετικά της. Για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων που θα κληθούν να υπηρετήσουν στα περιβόητα πεντηκονταετή "σαπάκια”, την αναπαλαίωση των οποίων η κυβέρνηση προβάλλει ως επιτομή του εξοπλιστικού προγράμματος της, ένας άγιος ραμμένος στη στολή ίσως να αποτελεί μια κάποια λύση».
Είναι προφανές ότι ο κ. Δανέλλης θέλει να «δελεάσει» τη μικρή ομάδα των εχθρών της Ορθοδοξί­ας, που επί χρόνια εξέφραζε απο­κλειστικά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί στον Π. Καμμένο, που έχει στοχοποιήσει το κόμμα Θεοδωράκη εδώ και καιρό (αφού θα ήθελε να ήταν στη θέ­ση του στη συγκυβέρνηση).
Από τη μεριά του, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας απάντησε στον κοινο­βουλευτικό εκπρόσωπο του Ποταμιού: «Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Ποτάμι για τις στολές των στρατι­ωτικών επιδέχεται απάντησης μό­νο από τον πνευματικό και τον Θεό τους, αν έχουν Θεό...»
Το Ποτάμι επανήλθε και, συνεχίζοντας τις λεκτικές ακροβασί­ες, απάντησε με άκρως λαϊκιστικό (και προσβλητικό προς τους ορ­θοδόξους) ύφος: «Μακάρι να μην υποχρεωθούν και οι πολίτες να φορούν στο πέτο τους τους άγιους προστάτες του νέου καθεστώτος».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;