Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Λάδι παραγωγής του Δήμου Αλίμου από τις ελιές των πεζοδρομίων της πόλης



 
 
Μια εξαιρετική πρωτοβουλία με κοινωνικό περιεχόμενο ανέλαβε ο Δήμος Αλίμου, ο οποίος αποφάσισε να αξιοποιήσει τα χιλιάδες ελαιόδεντρα που υπάρχουν στην πόλη του και να παράγει το δικό του λάδι! Το ελαιόλαδο που παράγει ο Δήμος Αλίμου το διαθέτει για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Πρόκειται για τον δεύτερο δήμο της Αττικής που προχωρά σε αυτήν την ενέργεια, καθώς πέρυσι κάτι ανάλογο είχε πράξει και ο Δήμος Γλυφάδας.
Οπως εξηγεί  ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμος αποφάσισε να αξιοποιήσει τα πολλά ελαιόδεντρα που υπάρχουν στην πόλη, προκειμένου να διατεθούν για τις ανάγκες των συμπολιτών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.
«Εχουμε πολλές ελιές στον Αλιμο και αποφασίσαμε πως είναι κρίμα να τις αφήσουμε ανεκμετάλλευτες. Ετσι, οργανώσαμε μεικτές ομάδες από συνεργεία του δήμου και εθελοντές και μαζέψαμε τις ελιές για να τις κάνουμε λάδι. Ηδη έχουμε παραγάγει 105 κιλά λαδιού και ο στόχος μας είναι να ξεπεράσουμε τον ένα τόνο» τονίζει ο κ. Κονδύλης. Η ποσότητα του ελαιολάδου που θα παραχθεί θα διατεθεί στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου, το οποίο καθημερινά μοιράζει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;