Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Εξάρχεια: Ενα εργαστήρι σου μαθαίνει να κάνεις βιβλία, τσάντες, εσπαντρίγιες


Βιβλιοδεσία, κατασκευή ξύλινων οργάνων, δερμάτινης τσάντας, εσπαντρίγιας, σανδαλιών, μαριονέτας... Ολα αυτά μπορείτε να μάθετε με 10 σεμινάρια, στα Εξάρχεια.
Εχετε σκεφτεί ότι θα θέλατε να δέσετε με δέρμα ένα παλιό αγαπημένο σας βιβλίο και δεν βρίσκετε τεχνίτη; Οι καλοί τεχνίτες για δουλειές που απαιτούν μεράκι τα τελευταία χρόνια τείνουν να εξαφανιστούν... Κι όμως υπάρχει ζήτηση σήμερα για τα χειροποίητα αντικείμενα. Ετσι το εργαστήρι ελευθέρων σπουδών Ασκαρδαμυκτί, προσπαθεί να αναβιώσει ορισμένα επαγγέλματα τα οποία είτε μπορεί να κάνει κανείς ως χόμπι είτε μπορεί να αξιοποιήσει οικονομικά. «Ασκαρδαμυκτί» σημαίνει κοιτάζω κάτι χωρίς να βλεφαρίζω. Το εργαστήριο Ασκαρδαμυκτί είναι ένας πολυχώρος τεχνών και τεχνικών στα Εξάρχεια γεμάτος εργαλεία, μεζούρες και τεχνικά σχέδια, ξύλο, δέρμα, μέταλλο, χαρτί, σέγες, καλαπόδια, καλέμια, εργαλεία... όλα όσα είναι απαραίτητα για να μάθει κανείς μια τέχνη.

Εκεί λοιπόν μπορείτε να μάθετε αυτόν τον μήνα πώς να δένετε με δερμάτινη επένδυση και σκληρό εξώφυλλο ένα βιβλίο. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος που αρχίζει 24/02 και διαρκεί για 10 τρίωρες συνεδρίες, οι μαθητές μελετούν στην πράξη τις βασικές τεχνικές βιβλιοδεσίας, τις πρώτες ύλες και τα εργαλεία καθώς και την τεχνική βιβλιοδεσίας με νεύρα. Στο τέλος του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα έχει φτιάξει ένα ολοκληρωμένο δερματόδετο βιβλίο με κεφαλάρια, σκληρό εξώφυλλο και διακοσμημένο εσώφυλλο με την τεχνική της μαρμαρόκολλας! Εισηγήτρια του προγράμματος είναι η συντηρήτρια έργων τέχνης και βιβλιοδέτης Ελένη Τσετσέκου. 

Το πρόγραμμα διαρκεί 30 ώρες (10 τρίωρες συναντήσεις, 18:00-21:00)

Αλλα πράγματα που μπορείτε να μάθετε στο εργαστήρι Ασκαρδαμυκτί
Σχέδιο & κατασκευή δερμάτινων ειδών

Σχέδιο & κατασκευή χειροποίητων παουτσιών

Σχέδιο & κατασκευή δερμάτινης τσάντας


Κατασκευή παραδοσιακών έγχορδων οργάνων

Σχέδιο, κατασκευή μαριονέτας & σκηνικών

Κατασκευή χειροποίητου δερμάτινου σανδαλιού

Κατασκευής εσπαντρίγιας από σχοινί και καραβόπανο
Εικονογράφησης παιδικού βιβλίου
Το σεμινάριο
«Δερμάτινη βιβλιοδεσία με σκληρό εξώφυλλο»
Εργαστήρι Ασκαρδαμυκτί: Δεληγιάννη 6 & Σ.Τρικούπη, Εξάρχεια, τηλ. 210 8819784 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;