Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Αφήστε το γυμναστήριο και πιάστε την τσουγκράνα για να είστε σε φόρμα!


Αφήστε το γυμναστήριο και πιάστε την τσουγκράνα για να είστε σε φόρμα! 

 

Η ενασχόληση με τον κήπο μας βοηθάει να κάψουμε θερμίδες και είναι ένα χόμπι που δύσκολα εγκαταλείπουμε

Ξεχάστε για λίγο τα αθλητικά παπούτσια και τους διαδρόμους του γυμναστηρίου αν θέλετε να είστε καλλίγραμμοι και σε φόρμα. Οι γιατροί λένε ότι ο καλύτερος και πιο σίγουρος τρόπος για να κρατήσει κάποιος τη γραμμή του είναι να φτιάχνει τον κήπο του.

Σε μισή ώρα με το σκάψιμο καίμε 150 θερμίδες και με την τσουγκράνα από 120 μέχρι 165. Παρόλο που στο γυμναστήριο με ελαφρύ τζόκινγκ καίμε περί τις 240 θερμίδες οι γιατροί συστήνουν πιο ήπιες μορφής άσκησης. Το σκάλισμα του κήπου είναι μια ήπια μορφή άσκησης η οποία μπορεί να γίνει η καθημερινή μας ρουτίνα.

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν γυμναστήριο και εντατικά προγράμματα εκγύμνασης αλλά γρήγορα τα παρατάνε γιατί βαριούνται. Οι ερευνητές όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αν κάποιος έχει συνηθίσει το περπάτημα ή το σκάλισμα του κήπου δύσκολα παρατάει το χόμπι του γιατί του έχει γίνει απαραίτητη και καθημερινή συνήθεια.

«Το κλειδί σε ότι κάνουμε είναι να μας αρέσει και να μην το κάνουμε καταναγκαστικά. Το να λέει κάποιος πρέπει να πάω γυμναστήριο, πρέπει να κάνω ποδήλατο σύντομα θα το βαρεθεί. Η ενασχόληση με τον κήπο εκτός του ότι μας βοηθάει να κάψουμε θερμίδες μας γυμνάζει τα χέρια, τον κορμό και τα πόδια», λέει ο καθηγητής Naveed Sattar,ειδικός σε θέματα μεταβολισμού του πανεπιστημίου της Γλασκόβης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;