Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Ένας δήμαρχος στην Πάφο ξήλωσε το χταπόδι της διαπλοκής της Helector - Στην Ελλάδα κάνουμε εξεταστικές για να παραπλανούμε τους πολίτες


Δώδεκα στο Κακουργιοδικείο για τις μίζες των σκουπιδιών- Βαριές κατηγορίες 
 
Γράφει: Χριστάκης Γιαννακός 
Λευκωσία: Εκατόν έξι συνολικά κατηγορίες για απάτες αντιμετωπίζουν οι 12 κατηγορούμενοι των υποθέσεων ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης, οι οποίοι εμφανίστηκαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, και παραπέμφθηκαν σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας που θα συνεδριάσει στις 26 Απριλίου 2016. 
Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι και ο ήδη κατάδικος σε άλλη υπόθεση τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας, καθώς και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο οποίος βρισκόταν υπό κράτηση εδώ και μερικές μέρες. 

Μέχρι την ημερομηνία έναρξης της δίκης στο Κακουργιοδικείο, οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ οι Βέργας και Μαληκκίδης επέστρεψαν στις Φυλακές όπου εκτίουν ποινές φυλάκισης. 
Παράλληλα οι Δημήτριος Γιαννακόπουλος και Imad Bakle (με Ελληνικό διαβατήριο) παρέμειναν υπό κράτηση γιατί δεν βρήκαν αξιόχρεο εγγυητή να υπογράψει για να αφεθούν ελεύθεροι, ούτε και οι ίδιοι κατείχαν τα ποσά που χρειάζονται για εγγύηση. Όσοι από τους κατηγορούμενους αφέθηκαν ελεύθεροι υποχρεώθηκαν να παραδώσουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και να παρουσιάζονται σε τακτά διαστήματα σε Αστυνομικούς Σταθμούς. 
Παράλληλα τα ονόματα τους αναρτήθηκαν στον κατάλογο των προσώπων που απαγορεύεται η έξοδος τους από την Κύπρο. Αναλυτικά οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και οι 12 κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα κληθούν στις 26 του ερχόμενου μήνα να απαντήσουν είναι: 
Σάββας Βέργας τέως Δήμαρχος Πάφου: Δεκασμός, Δωροδοκία και αθέμιτη απόκτηση περιουσίας. Δηλαδή, ενώ ήταν πρόεδρος του ΧΥΤΑ Πάφου αποδέχθηκε ποσό €766.600 με σκοπό να βοηθήσει στην έγκαιρη εξόφληση των χρεώσεων του ΧΥΤΑ προς την εταιρεία «Helector Cyprus Ltd».
Ανδρέας Λουρουτζιάτης Δήμαρχος Λάρνακας:  Κλοπή, δωροδοκία και κατάχρηση εξουσίας. Απέκτησε δηλαδή περιουσία αθέμιτα ύψους €138.000 από την εταιρεία «Helector Cyprus Ltd» για να διευθετήσει εξόφληση χρέους του ΟΕΔΑ Λάρνακας-Αμμοχώστου (ΧΥΤΥ Κόσιης) προς την εταιρεία «Helector Cyprus Ltd». 
Δημήτριος Πατσαλίδης. Δεκασμός. Ενώ ήταν Οικονομικός Διευθυντής του Δήμου Πάφου και Οικονομικός Σύμβουλος του ΧΥΤΑ Πάφου και επιφορτισμένος με τον έλεγχο του Ταμείου αποδέχθηκε χρηματικό ποσό €222.100 με σκοπό να βοηθήσει στην ανανέωση της σύμβασης μεταξύ ΧΥΤΑ και «Helector Cyprus Ltd»  που διαχειριζόταν το ΧΥΤΑ. 
Μιχάλης Πάντης. Αθέμιτη απόκτηση περιουσίας. Ενώ ήταν δημόσιος λειτουργός (Πολιτικός Μηχανικός του Υπουργείου Εσωτερικών έλαβε από την εταιρεία «Helector Cyprus Ltd» ποσό €100.000 για να βοηθήσει στην ανάθεση της διαχείρισης του έργου κατασκευής του ΟΕΔΑ Λάρνακας-Αμμοχώστου (ΧΥΤΥ Κόσιης) από την εταιρεία «Helector Cyprus Ltd». 
Αντώνης Κουρουζίδης. Δεκασμός. Ενώ ήταν επιβλέπων μηχανικός του Υπουργείου Εσωτερικών και συντονιστής του έργου για κατασκευή του ΧΥΤΥ Κόσιης αποδέχθηκε ποσό €120.000 για να βοηθήσει την ανάθεση της διαχείρισης του έργου στην «Helector Cyprus Ltd». 
Στέλιος Παπαδόπουλος. Δεκασμός. Ενώ ήταν δημόσιος λειτουργός και επιβλέπων μηχανικός του Υπουργείου Εσωτερικών με καθήκοντα συντονισμού της κατασκευής του ΧΥΤΥ Κόσιης, αποδέχθηκε το ποσό των €85.250 με σκοπό να βοηθήσει στην ανάθεση της διαχείρισης του έργου στην «Helector Cyprus Ltd». 
Χρίστος Πέτρου. Δεκασμός. Ενώ ήταν λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών και με καθήκοντα συντονιστή του έργου για κατασκευή του ΧΥΤΥ Κόσιης αποδέχθηκε το ποσό των €3.000 για να βοηθήσει στην ανάθεση της διαχείρισης του έργου στην «Helector Cyprus Ltd». 
Γεώργιος Κουλλαπής. Δεκασμός. Ενώ ήταν λειτουργός του Υπουργείου Εσωτερικών και με καθήκοντα σύνταξης τευχών δημοπράτησης των έργων ΧΥΤΑ Πάφου και Κόσιης αποδέχθηκε €100.000 από τον Χρίστο Πέτρου για να βοηθήσει στην ανάθεση των δύο έργων στην εταιρεία «Helenic Cyprus Ltd». 
Νικόλας Προκόπιος Κουλλαπής. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις. Ως γιατρός, μαζί με τον Γεώργιο Κουλλαπή (πατέρα του) απέκτησαν ποσό €100.000 ενώ γνώριζαν ότι αυτό ήταν έσοδο από τη διάπραξη του γενεσιουργού αδικήματος της κλοπής από δημόσιο λειτουργό. 
Imad Bakle. Εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και πλαστογραφία. Μέσω της εταιρείας «Helector Cyprus Ltd» απέσπασε από τον ΟΕΔΑ Λάρνακας-Αμμοχώστου και ΧΥΤΑ Πάφου το ποσό των €20.000, αφού παρουσίασε πλαστογραφημένο τιμολόγιο. 
Ευτύχιος Μαληκκίδης. Δεκασμός. Ενώ ήταν διευθυντής του ΣΑΠΑ Πάφου και σύμβουλος του ΧΥΤΑ Πάφου και ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο των πληρωμών, αποδέχθηκε χρηματικό ποσό ύψους €165.000 για να βοηθήσει στην έγκαιρη εξόφληση των χρεών του ΧΥΤΑ Πάφου προς την «Helector Cyprus Ltd». 
Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Δεκασμός. Ενώ ήταν γενικός διευθυντής της «Helector Cyprus Ltd» πρόσφερε το ποσό των €31.000 στον Σάββα Βέργα για να βοηθήσει ο τελευταίος στην έγκαιρη εξόφληση των χρεών του ΧΥΤΑ Πάφου προς την «Helector Cyprus Ltd». 

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/306491/dodeka-sto-kakourgiodikeio-varies-katigories#sthash.3ve8FmTr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;