Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ο δαιμονισμός της μειοψηφίας καλά κρατεί: Ο Κουβέλης με το 1,23% θέλει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ εξουσίας.




Μετά από τον έντονο προβληματισμός στην Αγίου Κωνσταντίνου για τα δραματικά ποσοστά του κόμματος και αφού βρήκαν τα γιατί της αποτυχίας, ο Φώτης Κουβέλης απέκλεισε συνεργασία με τη ΝΔ, προσπάθεια για συγκρότηση της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έθεσε την παραίτησή του στην διάθεση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ. 

 

Επίσης, ζήτησε απ’ όλα τα στελέχη του κόμματος να διασφαλιστεί η ενότητα και να προχωρήσει το κόμμα συντεταγμένα.
Πρότεινε ακόμη να διεξαχθεί συνέδριο το φθινόπωρο, σύνθεσης και ενότητας, όπως το ονόμασε, και μέχρι τότε η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να αποφασίσει, σε συνεδρίασή της μέχρι το τέλος Ιουνίου την πολιτική κατεύθυνση που θα ακολουθήσει.
Γι΄αυτό πρότεινε η ΔΗΜΑΡ, με κατοχυρωμένη την αυτόνομη παρουσία της, να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός νέου μπλοκ εξουσίας με ενεργό συμμετοχή στη προσπάθεια για την συγκρότηση της Κεντροαριστεράς και με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ξεκαθαρίσει την ευρωπαϊκή του πορεία, αποκλείοντας ρητά την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ.
«Να προσέλθει με το σύνολο των προτάσεών της και με σαφή και σταθερά μέτωπα στη συντηρητική πολιτική και τον λαϊκισμό» είπε ο κ. Κουβέλης και κατέστησε σαφές ότι: «Θα απευθυνθεί στο ΠΑΣΟΚ, στην Ελιά, στο ΠΟΤΑΜΙ, σε ανεξάρτητες προοδευτικές κινήσεις και προσωπικότητες, στον χώρο της Οικολογίας και σε ανένταχτους αριστερούς, για να εξασφαλίσει την ισχυρή παρουσία του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού στις πολιτικές εξελίξεις».
  
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;