Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Τρυφερός Πατέρας μεταμορφώνει το παιδί του σε υπερήρωα!


Ο Eddie ήταν μόλις λίγων μηνών, όταν ο Matt και η σύζυγός του, Marge, παρατήρησαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον πρωτότοκο γιο τους. Δεν έπινε το μητρικό γάλα και είχε πεπτικά προβλήματα. Έχανε ακόμα και τα απλά αναπτυξιακά ορόσημα της ηλικίας του. Μετά από σχετική έρευνα που έκαναν στο διαδίκτυο αποφάσισαν να εκφράσουν τις ανησυχίες τους στον παιδίατρο τους, ο οποίος όμως του είπε να μην ανησυχούν και ότι είναι φυσιολογικό το κάθε παιδί να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται με το δικό του ρυθμό και ότι κάποια στιγμή ο γιος τους θα κάλυπτε τη διαφορά.
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie ήταν ο Σούπερμαν;
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie ήταν ο Σούπερμαν;
Ο Eddie όμως συνέχισε να χάνει και άλλα ορόσημα ανάπτυξης και δεν ανέπτυξε την ομιλία καθόλου. Φαινόταν σαν να κλεινόταν ολοένα και περισσότερο σε ένα δικό του κόσμο. Τότε οι γονείς του θεώρησαν ότι ίσως έφταιγε το γεγονός ότι είχε προβλήματα ακοής και αποφάσισαν να επισκεφθούν έναν ωτορινολαρυγγολόγο. Ο συγκεκριμένος ιατρός παρατήρησε και αυτός ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Eddie, αλλά τους παρέπεμψε σε αξιολόγηση από αναπτυξιακό παιδίατρο.
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie ήταν ο Ιντιάνα Τζόουνς;
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie ήταν ο Ιντιάνα Τζόουνς;
Oι φόβοι τους, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν. Εκτός όμως από τον αυτισμό, ο Eddie διαγνώστηκε και με λεκτική απραξία, μια διαταραχή του νευρικού συστήματος όπου κανείς δεν μπορεί να μιλήσει ακόμη και αν καταλαβαίνει τι του λένε ή έχει την επιθυμία να επικοινωνήσει. «Ο Eddie είχε πρόβλημα στο να φέρει στο στόμα του τις λέξεις που είναι μέσα στο μυαλό του. Όταν μιλούσε, έβγαζε μόνο ήχους φωνηέντων» δηλώνει ο πατέρας Matt. Ανέπτυξε όμως ένα είδος δικής του γλώσσας, την οποία δεν την καταλάβαινε κανείς εκτός από τους γονείς του.
Ο Matt ήξερε κατά βάθος ότι ο γιος του όπως όλα τα παιδιά είχε ιδέες στο κεφάλι του αλλά του έλειπε η ικανότητα να τις εκφράσει. Άρχισε λοιπόν να αναρωτιέται: «Μήπως στο μυαλό του έπαιζε με δεινόσαυρους;».
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie συναντούσε έναν δράκο;
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie συναντούσε έναν δράκο;
Τον Οκτώβριο του 2011, ο Matt άρχισε να χρησιμοποιεί τις δεξιότητές του γύρω από τη φωτογραφία και την ψηφιακή επεξεργασία για να δημιουργήσει μια σειρά από φωτογραφίες του Eddie σε υποθετικές/φανταστικές καταστάσεις με όνομα «Φαντασία» που θέτουν το ερώτημα «τι θα συνέβαινε αν».
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie συναντούσε ένα δεινόσαυρο;
Τι θα συνέβαινε αν ο Eddie συναντούσε ένα δεινόσαυρο;
Σε κάθε φωτογραφία ο Eddie φοράει τις πυτζάμες του, γιατί ο πατέρας του ήθελε να μεταφέρει μέσα από αυτές την ονειρική δραστηριότητα κατά την κατάσταση του ύπνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;