Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Λαμπρός Πανηγυρικός Εσπερινός στην Ι.Μ. Φανερωμένης Λευκάδος (ΦΩΤΟ)

πηγή
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Λευκάδος, παρουσία χιλιάδων πιστών οι οποίοι έφτασαν στο Μοναστήρι από νωρίς.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, συγχοροστατούντων του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεοφίλου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας ο οποίος αναφέρθηκε στο νοήμα της σημερινής εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο μεγάλο έργο που επιτελεί ο Καθηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νικηφόρος.
Νωρίτερα ο Μητροπολίτης Λευκάδος κ. Θεόφιλος καλωσόρισε τους Αγίους Αρχιερείς στην Μονή Φανερωμένης και στην Επαρχία του, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην μακροχρόνια φιλία που τους συνδέει.
Η ‎Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Λευκάδας είναι ένα ιστορικό Μοναστήρι μόλις 3 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού και αποτελεί για αιώνες το θρησκευτικό κέντρο του νησιού ως το αρχαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι.
Τον 5ο αιώνα μ.Χ οι Λευκαδίτες παραγγέλνουν την εικόνα της Παναγίας στην Κωνσταντινούπολη. Στον σεβάσμιο Ιερομόναχο και αγιογράφο Κάλλιστο.
Μετά από προσευχή και νηστεία η εικόνα φανερώθηκε στον Κάλλιστο με θαυμαστό τρόπο.
Η εικόνα βρέθηκε σχεδιασμένη, "αχειροποίητος" πάνω στο ξύλο και αυτός έβαλε μόνο τα χρώματα. Γι΄ αυτό η εικόνα πήρε το όνομα ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.
Μέσα στους αιώνες η Ιερά Μόνη πέρασε πολλές καταστροφές από τους Ενετούς, Φράγκους και Άγγλους.
Η Ιερά Μονή της Φανερωμένης, αλλά και άλλες Μονές στη Λευκάδα και στα άλλα Επτάνησα, στάθηκαν οι πνευματικοί φάροι που φώτιζαν τον λαό να παραμείνει στην παράδοση του, στην Ορθοδοξία.
(ΦΩΤΟ: Αθανάσιος Θανόπουλος)





pefaneromeni-6
pefaneromeni-7


pefaneromeni-10
pefaneromeni-11
pefaneromeni-12








pefaneromeni-21
pefaneromeni-22



pefaneromeni-26
pefaneromeni-27
pefaneromeni-28

pefaneromeni-30
pefaneromeni-31

 fan-1
fan-1-2
fan-2


0fan-2
0fan-3

0fan-5
0fan-6







0fan-14
0fan-15
0fan-16

artoi-23
artoi-24








artoi-28



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;