Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Κούπα για άτομα που πάσχουν από Parkinson φτιαγμένη από μία 11χρονη!

Όσο περνάνε τα χρόνια κάποια πράγματα που θεωρούμε δεδομένα, σταματάνε να είναι δεδομένα και αρχίζουν να μας δυσκολεύουν σε μεγάλο βαθμό! Αυτό παρατήρησε και η 11χρονη Lily, βλέποντας τον παππού της –ο οποίος πάσχει από Parkinson- να μεγαλώνει και σχεδίασε μία κούπα για άτομα που πάσχουν από Parkinson από την οποία θα μπορούν να πιoυν χωρίς να έχoυν κανένα πρόβλημα!
Η 11χρονη από το Σικάγο σχεδίασε ένα άθραυστο, αδιάβροχη κούπα την οποία ονόμασε Kangaroo Cup. Εξαιτίας του ιδιαίτερου σχεδιασμού της, είναι πιο εύκολο να την κρατήσεις από ότι ένα μέσο ποτήρι! Η κούπα έχει 3 μεγάλα πόδια τα οποία δίνουν τη δυνατότητα να μείνει σταθερή ακόμα και αν προσπαθήσει κάποιος να την ακουμπήσει σε ανώμαλη επιφάνεια ενώ είναι γεμάτη μέχρι πάνω! Επιπλέον, τα τρία πόδια λειτουργούν σαν ανατομικές λαβές που καθιστούν ακόμα ευκολότερο και το κράτημα της!
koupa-edafos-ipopgr
Η συγκεκριμένη κούπα, η οποία πέρα από άτομα της τρίτης ηλικίας είναι ιδανική και για μικρά παιδιά, μπαίνει στο φούρνο μικροκυμάτων αλλά και στο πλυντήριο πιάτων!
Η συγκεκριμένη έκδοση του Kangaroo Cup είναι η πιο πρόσφατη και είναι φτιαγμένη από BPA χωρίς πολυπροπυλένιο (Η BPA είναι μία οργανική χημική ένωση, η οποία κυρίως χρησιμοποιείται ως πρόσθετο με άλλα χημικά για την παρασκευή πολυκαρβονικών πλαστικών). Όμως, χρόνια πριν, ξεκίνησε ως ένα κεραμικό κύπελλο.
Επειδή όμως η κεραμική εκδοχή ήταν πολύ εύθραυστη και δεν εξυπηρετούσε τον αρχικό σκοπό της, γι αυτό και η Lily ζήτησε από τον πατέρα της, ο οποίος είναι εφευρέτης ν την βοηθήσει να σχεδιάσουν την κούπα από κάποιο λιγότερο εύθραυστο υλικό!

Το σχέδιο ολοκληρώθηκε αλλά για να μπορέσει να βγει στην αγορά η μικρή επιχειρηματίας χρειάζεται κάποιο κεφάλαιο το οποίο και δεν είχε, γι αυτό και έβαλε την ιδέα της στο Kickstarter (μην μaς βάζεις να επαναλαμβανόμαστε, αν δεν ξέρεις τι είναι το Kickstarter μπες εδώ και θα μάθεις!). Η κίνηση να ζητήσει βοήθεια από πιθανούς χρηματοδότες αποδείχθηκε πολύ σοφή, καθώς η μικρή επιχειρηματίας έχει ακόμα 28 μέρες για να τελειώσει το χρονικό περιθώριο για να μαζέψει τα 25.000 δολάρια που έχει σαν στόχο και ήδη τα έχει ξεπεράσει κατά 10.000 δολάρια!

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;