Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ : Ο Σαμαράς ανέτρεψε τη... «σοβιετική» (!) ελληνική οικονομία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjkuh7C1wIUX0Wj0kJLVqsdRUtNp9R9DhUZbgu9XCb3QMGnvgxEXarNI3qRLjpxWdyXPHvY7TNhHSpZ0CBtMojpqBvqpPvWebpsGXalsgW-RpTDs8H9gz1GNEGWeYs7ssMLrjx5WKvYK816/s1600/zitianos-dimosiotitas-o-samaras.jpg

«Τελευταία σοβιετική οικονομία» χαρακτήρισε την Ελλάδα και «Τζουράσικ Παρκ της Ευρώπης όπου επιβίωναν οι δεινόσαυροι του περασμένου αιώνα»!
Απίστευτα πράγματα είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία που έκανε στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» την περασμένη Πέμπτη. Εφτασε μέχρι του σημείου να χαρακτηρίσει την Ελλάδα ως την τελευταία... «σοβιετική οικονομία»!!!

Η ΝΔ δηλαδή και το ΠΑΣΟΚ που κυβέρνησαν την Ελλάδα τα σαράντα χρόνια της μεταπολίτευσης εγκατέστησαν κατά τον Αντ. Σαμαρά... «σοβιετικό καθεστώς» στην πατρίδα μας, πριν έρθει ο ίδιος στην εξουσία προ διετίας και καταλύσει το καθεστώς αυτό! Δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα αν ο πρωθυπουργός υπηρετεί με αυτές τις φαιδρές πολιτικές τερατολογίες κάποιον άγνωστο σε εμάς πολιτικό στόχο ή αν όντως πιστεύει ο ίδιος αυτά που είπε. Μας τρομάζει η υποψία ότι μπορεί να συμβαίνει το δεύτερο! Η εμμονή του πρωθυπουργού σε αυτόν τον τρόπο σκέψης μάς προκάλεσε τρομερή εντύπωση - γιατί είπε και πολλά άλλα του ίδιου φυράματος ο Αντώνης Σαμαράς. «Τι ήταν η Ελλάδα ως πρόσφατα;» αναρωτήθηκε ρητορικά και απάντησε φυσικά αμέσως ο ίδιος: «Κάποιοι λένε πως ήταν ένα είδος Τζουράσικ Παρκ της Ευρώπης, όπου επιβίωναν ακόμα οι «δεινόσαυροι» του περασμένου αιώνα» διακήρυξε από του βήματος του συνεδρίου. Μας διαβεβαίωσε ότι σκότωσε και αυτούς τους «δεινόσαυρους» του περασμένου αιώνα.
Ηταν συναρπαστικό το κλείσιμο της ομιλίας του, όταν ανέκραξε: «Πάψαμε να είμαστε η τελευταία σοβιετική χώρα στον κόσμο! Πάψαμε να είμαστε το Τζουράσικ Παρκ της Ευρώπης! Πάψαμε να είμαστε η χώρα - Δον Κιχώτης που πολεμάει με ανεμόμυλους!». Εχουμε πάντως την υποψία ότι οι εν ζωή ευρισκόμενοι πρώην πρωθυπουργοί της χώρας -ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου- δεν θα ενθουσιάστηκαν καθόλου όταν άκουσαν τον Αντώνη Σαμαρά να τους καταλογίζει ευθέως τη βαρύτατη ευθύνη για το εξής: «Η Ελλάδα πριν από την κρίση είχε απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Αλλά δεν μπορούσε ούτε καν να τις αποτολμήσει. Ούτε και τις πιο στοιχειώδεις. Ηταν παγιδευμένη σε αγκυλώσεις, στρεβλώσεις, ιδεοληψίες και εμμονές. Για να το πω με δυο κουβέντες, η Ελλάδα ήταν μια εντελώς ιδιόρρυθμη περίπτωση που τυπικά βρισκόταν στον χώρο των ελευθέρων οικονομιών, ενώ στην πραγματικότητα ήταν βαθύτατα ποτισμένη με κρατισμό». Ομολογούμε ότι μας φαίνεται άκρως παράδοξο να κατηγορεί επί της ουσίας ο νυν πρωθυπουργός τον ακραίο νεοφιλελεύθερο Κ. Μητσοτάκη για... «αγκυλώσεις» και «εμμονές»... «βαθύτατου κρατισμού»!
Το ίδιο φυσικά και για τον Κώστα Καραμανλή, τους ομοϊδεάτες του δηλαδή δεξιούς πρωθυπουργούς της ΝΔ, για να μην αναφερθούμε στους πασόκους Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου οι οποίοι πρέπει να μοιάζουν με... «αριστερούς τρομοκράτες» στο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά, αν όντως πιστεύει αυτά που είπε! Ολοι αυτοί όμως στηρίζουν μέσα στη Βουλή τον Αντώνη Σαμαρά, με όσους βουλευτές έχουν απομείνει να επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τους εν ζωή πρώην πρωθυπουργούς! Γιατί τους επιτίθεται κατ' ουσίαν με τόσο σκληρό τρόπο; Αγνωσται αι βουλαί του. Απάντηση δεν έχουμε. Θα δούμε από τα γεγονότα που θα επακολουθήσουν, αφού στην πολιτική τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ομιλία του πρωθυπουργού ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα για το ιδεολογικοπολιτικό της στίγμα, όχι για αυτά ακριβώς που λέει, μέσω των οποίων όμως αντιλαμβάνεται κανείς τα πραγματικά του «πιστεύω».
Εννοείται ότι αβάσιμα εξιδανικεύει τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. «Τώρα ανοίγουμε τον δρόμο για να μεγαλουργούν οι Ελληνες όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στον ίδιο τον τόπο τους!» δήλωσε για παράδειγμα ο πρωθυπουργός, αφήνοντας άφωνους τους πάντες. Οπως και να το κάνουμε, το να ισχυρίζεται κανείς ότι η σημερινή Ελλάδα της φτώχειας και της κοινωνικής ερήμωσης, της δραματικής καταβαράθρωσης του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού της... βρίθει «μεγαλουργημάτων», σίγουρα είναι αδύνατον να γίνει πιστευτό. Τέτοιους ισχυρισμούς προβάλλουν κατά καιρούς όμως όλοι οι πρωθυπουργοί, οπότε κανείς ποτέ δεν τους παίρνει στα σοβαρά.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;