Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΡΙΚΗ: «Καλός και θεμιτός» ο βιασμός μικρών αγοριών στο Πακιστάν

 http://beingpakistani.com/wp-content/uploads/2013/07/child-labour-in-pakistan670.jpg

Ο Ijaz, ένας 20χρονος οδηγός λεωφορείου, περνά τις μέρες του διασχίζοντας τους πολυσύχναστους δρόμους της Πεσαβάρ στο βόρειο Πακιστάν, εργαζόμενος σκληρά για να βγάλει τα προς το ζην. Το σούρουπο, αντί να επιστρέψει σπίτι του, περνά το χρόνο του με παιδιά του δρόμου, όπως άλλωστε κάνουν και πολλοί άλλοι Πακιστανοί. Τα πληρώνουν 75 λεπτά για να κάνουν σεξ μαζί τους, ενώ όταν δεν έχουν χρήματα ή δεν θέλουν να πληρώσουν, πολύ απλά τα βιάζουν!
Τα θύματα αυτών των ανδρών δεν είναι όμως κορίτσια, καθώς αυτά απαγορεύεται να βγαίνουν έξω. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι αγόρια – ορισμένα ηλικίας έξι χρονών!
«Κάποτε, υπήρχε ένα αγόρι στο λεωφορείο και όλοι έκαναν σεξ μαζί του,» ομολογεί ο Ijaz,  ο οποίος παραδέχεται ότι έχει βιάσει 12 παιδιά κατά τη διάρκεια της «καριέρας» του ως οδηγός. «Το έκανα και εγώ, αλλά τι άλλο μπορούσα να κάνω; Με κάλεσαν. Άλλωστε ήταν από τα αγόρια που τα κάνουν αυτά», προσθέτει το ανθρωπόμορφο κτήνος.
Η σεξουαλική κακοποίηση στο Πακιστάν βρίσκεται σε έξαρση. Υπολογίζεται ότι τέσσερα εκατομμύρια παιδιά στη χώρα εξαναγκάζονται να δουλεύουν από μικρή ηλικία εξαιτίας της φτώχειας. Μεταξύ αυτών, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ζουν στους δρόμους, όπου αποτελούν εύκολη λεία για τους άνδρες, όπως ο Ijaz.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1800 ανδρών, το ένα τρίτο δήλωσε ότι ο βιασμός μικρών αγοριών όχι μόνο δεν συνιστά έγκλημα, αλλά ούτε καν κάτι κακό.
Στο κατεξοχήν μουσουλμανικό Πακιστάν εκτιμάται ότι το 90% των παιδιών του δρόμου έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Ένα τέτοιο αγόρι είναι ο 13χρονος Naeem, ο οποίος αναγκάστηκε να βγει στο δρόμο, θέλοντας να γλιτώσει από τον αδελφό του που τον κακοποιούσε επανειλημμένα μετά το θάνατο των γονιών τους. Ήταν μόλις οκτώ χρονών τότε. «Ήμουν ξαπλωμένος και κοιμόμουν, όταν τέσσερα άτομα με άρπαξαν και με έσπρωξαν μέσα σε ένα αυτοκίνητο», λέει ο μικρός ενώ δακρύζει. «Ο ένας ήταν οδηγός του λεωφορείου, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ηρωινομανείς. Και οι τέσσερις με βίασαν», προσθέτει.
Όπως ήταν αναμενόμενο, ο αντίκτυπος αυτής της κακοποίησης στα παιδιά είναι εξαιρετικά σοβαρός. Σύμφωνα με μια έκθεση της οργάνωσης Save the Children, ένα στα δέκα παιδιά δολοφονούνται από τους άνδρες που τα εκμεταλλεύονται.
Άλλα καταλήγουν να γίνουν τα ίδια θύτες, μεταξύ των οποίων και ο 13χρονος Naeem. «Υπήρχε ένα αγόρι, περίπου 10 ή 11 ετών», ομολογεί. «Τον πήγα στο σινεμά και ξόδεψα χρήματα. Αλλά όταν βγήκαμε από το σινεμά, το αγόρι είπε ότι δεν ήθελε να κάνει σεξ μαζί μου. Τότε του άρπαξα το χέρι και τον ανάγκασα».

 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;