Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί τζιχαντιστές και Ισλαμικό Κράτος τρέμουν τις «αμαζόνες» Πεσμεργκά;

Γιατί τζιχαντιστές και Ισλαμικό Κράτος τρέμουν τις «αμαζόνες» Πεσμεργκά; (βίντεο)
Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος φοβούνται τις αμαζόνες των Πεσμεργκά αλλά και των άλλων ένοπλων κουρδικών οργανώσεων.
Πρόκειται για τις γυναίκες του κουρδικού λαού που στο πλευρό των αντρών έχουν πάρει τα όπλα και μάχονται σθεναρά απέναντι στις ορδές των τζιχαντιστών.
Πώς όμως γίνεται να τις φοβούνται περισσότερο και από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ και της Γαλλίας;

Syria-Kurdih-Women-Fighters-in-Syria

Το επίμαχο ερώτημα εξηγεί ρεπορτάζ του βρετανικού Telegraph. Σύμφωνα με το επίμαχο άρθρο αν χάσουν τη ζωή τους από γυναίκα, αυτό σύμφωνα με το Κοράνι θα τους στερήσει τον παράδεισο με τις 72 παρθένες που ονειρεύονται.

Το γεγονός ότι οι κουρδικές δυνάμεις (Πεσμεργκά, PKK, YPG) είναι ουσιαστικά μαζί με τον ιρακινό στρατό το μοναδικό ανάχωμα στην προέλαση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ και τα εδάφη του Κουρδιστάν, καθιστά τις ανάγκες για έμψυχο δυναμικό στα χαρακώματα ιδιαιτέρως αυξημένες.

Αποτέλεσμα είναι εκατοντάδες γυναίκες των Κούρδων να έχουν πάρει το όπλα και να κρατούν τις γραμμές αντίστασης απέναντι στους ισλαμοφασίστες από το Ισλαμικό Κράτος.

Το γεγονός αυτό έχει σπείρει τον πανικό στις τάξεις των τζιχαντιστών, γιατί φοβούνται ότι αν πέσουν στη μάχη από γυναίκα, θα χάσουν το όνειρο για το οποίο θυσιάζονται, δηλαδή έναν παράδεισο γεμάτο γυναίκες στις διαταγές τους.

Στη γραμμή αυτή τάχθηκε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, ο οποίος διατύπωσε την άποψη ότι τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους πιστεύουν πως θα πάνε στον παράδεισο αν πέσουν στη μάχη από πυρά ανδρών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε μάλιστα στη New York Post ισχυρίστηκε πως το γεγονός ότι γυναίκες των Κούρδων έχουν σκοτώσει δεκάδες τζιχαντιστές, έχει οδηγήσει πολλούς στο να αποσυρθούν από το στράτευμα, υπό το φόβο απώλειας του παραδείσου τους.

«Τώρα βρίσκομαι στο μέτωπο, αλλά είμαι παντρεμένη και έχω μία κόρη, την οποία άφησα στους γονείς μου για να πολεμήσω κατά των εξτρεμιστών. Είμαι χαρούμενη που κάνω το καθήκον μου ώστε να υπερασπιστώ το Κουρδιστάν», είχε δηλώσει μία από τις «αμαζόνες» των Πεσμεργκά.
 kurdish-women-1
kurdish-women-2
kurdish-women-3
kurdish-women-4
kurdish-women-5
kurdish-women-6
kurdish-women-7
kurdish-women-8
kurdish-women-9
kurdish-women-10
kurdish-women-11πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;