Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Έτσι καταφέραμε να ξεχρεώσουμε τις πιστωτικές κάρτες μέσα σε 14 μήνες

Έτσι καταφέραμε να ξεχρεώσουμε τις πιστωτικές κάρτες μέσα σε 14 μήνες

Μία ιστορία που αρκετοί θα ταυτιστούν. Ένα ζευγάρι Αμερικανών εξηγεί το πώς κατάφερε μέσα σε 14 μήνες να ξεχρεώσει τις πιστωτικές του κάρτες, όταν τα χρέη είχαν φθάσει τα... 20.000 δολάρια.
Όπως εξηγεί ο Jefferson και η Michelle McDowell, οι ελάχιστες πληρωμές για τις εν λόγω κάρτες είχαν φτάσει πλέον στο σημείο όπου δεν τους έμεναν καθόλου χρήματα στο τέλος κάθε μήνα για να αρχίσουν να μειώνουν το χρέος.
Η έξοδος από αυτή τη μαύρη τρύπα ήταν δύσκολη και απαιτούσε τεράστιες θυσίες και έξυπνους χειρισμούς.
Για τους επόμενους 14 μήνες πέρασαν από κόσκινο τα έξοδα της οικογένειας, αναζητώντας τρόπους να τα περιορίσουν όπου μπορούσαν. Βρήκαν λύσεις να μειώσουν σχεδόν όλους τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και άρχισαν να κάνουν τα ψώνια τους από παντοπωλεία, χρησιμοποιώντας παράλληλα εκπτωτικά κουπόνια. Ακύρωσαν προγραμματισμένες διακοπές και απέρριψαν κοινωνικές υποχρεώσεις, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη διασκέδαση.
Κράτησαν στην άκρη 1.000 δολάρια για ασφάλεια σε περίπτωση έκτακτων δαπανών (παλαιότερα τα έκτακτα έξοδα τα κάλυπταν χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές κάρτες).
Πούλησαν πράγματα του σπιτιού που δεν χρειάζονταν και είχαν να χρησιμοποιήσουν πάνω από ένα χρόνο ενώ ταυτόχρονα έβγαζαν έξτρα χρήματα κάνοντας προσωρινές δουλειές.
Κάθε δολάριο που έβγαζαν το χρησιμοποιούσαν για την αποπληρωμή του χρέους τους.
Από τον Ιανουάριο του 2012, τον Μάρτιο του 2013 κατάφεραν να μηδενίσουν τις κάρτες τους και, όπως λένε στο businessinsider, το αίσθημα της ελευθερίας που ένιωσαν ήταν πραγματικά απίστευτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;