Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Σουφλέ σοκολάτας

Ακόμα κάνει ζέστη. Ακόμα είναι καλοκαίρι. Αλλά νομίζω πως ο οργανισμός έχει ρολόι και καταλαβαίνει τις αλλαγές των εποχών. Και αρχίζει και ζητάει σοκολάτα.  Αρχίζεις να σκέφτεσαι κι εσύ σοκολάτα σε όλες τις μορφές της. 
Εντάξει δεν φταις εσύ. Φταίει το ρολόι του οργανισμού που σε κάνει να ζητάς και να λιγουρεύεσαι ένα σουφλέ σοκολάτας μια άκρως καλοκαιρινή μέρα.


‘’Αναγκάζεσαι’’ και το φτιάχνεις. Και τρως με την μια δυο σουφλεδάκια με δροσερή κρέμα γάλακτος. Και το ευχαριστιέσαι με όλες τις αισθήσεις σου. Θερμίδες??? Μπα…αυτά δεν έχουν καθόλου θερμίδες … Αφρός είναι.

Απολαύστε χωρίς τύψεις.


Σουφλέ σοκολάτας
(αρχική συνταγή από περιοδικό Good Housekeeping, Spring Gookbook 2014)

Υλικά
(6-8 μερίδες)

75 γρ. βούτυρο (ανάλατο, κομμένο σε κύβους, συν έξτρα για τα φορμάκια)
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
3 μέτρια αυγά
100 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2-3 σταγόνες υγρή βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C αντιστάσεις (160 ° C αέρα). Εγώ τα έψησα στον αέρα. Βουτυρώνουμε τα φορμάκια.  

Βάζουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε κύβους σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή θερμοκρασία να λιώσουν. Aνακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να κρυώσει.
Χτυπάμε μαζί τα αυγά και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει για  περίπου 5 λεπτά.


Με ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι  ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω το αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας. Μοιράζουμε στα  φορμάκια.


Μεταφέρουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί και ψήνουμε για περίπου 10-12 λεπτά. Να φουσκώσουν αλλά μέσα πρέπει να είναι υγρά.  

Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος ή παγωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;