Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

El Caminito del Rey: Η Ισπανία ανοίγει ξανά το πιο επικίνδυνο μονοπάτι στον κόσμο


Είχε κλείσει το 2001 όταν πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους- Οι αρχές της Ανδαλουσίας έκαναν επισκευές ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας Μοιάζει κάτι από ταινία του Indiana Jones και τα τελευταία 14 χρόνια θεωρείται το πιο επικίνδυνο μονοπάτι του πλανήτη. Ο λόγος για το El Caminito del Rey το μονοπάτι που πιστεύεται ότι είναι η πιο επικίνδυνη διάβαση πεζών στον κόσμο και που διασχίζει το φαράγγι του Gaitanes στη νότια Ισπανία.





Το El Caminito del Rey έκλεισε το 2001 όταν πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Τώρα οι αρχές της Ισπανίας αναμένεται να το ανοίξουν ξανά για τους λάτρεις του κινδύνου και της αδρεναλίνης.

Το El Caminito Del Rey έχει ένα μέτρο σε πλάτος και είναι σε ύψος πάνω από 100 μέτρα πάνω από τον ποταμό στο φαράγγι του Gaitanes. Ο διάδρομος ήταν για πολλά χρόνια χωρίς συντήρηση. Η τοπική κυβέρνηση της Ανδαλουσίας έριξε 2, 5εκατ.€ για την ανακαίνιση και την επισκευή του ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας.

Για την ιστορία το μονοπάτι αυτό κατασκευάστηκε από το 1900 έως και το 1905 για να διευκολύνει την πρόσβαση εργατών σε δυο που δούλευαν σε δύο υδροηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας. Ο διάσημος μπλόγκερ Matthew Karsten -γνωστός για την αγάπη του στην περιπέτεια- είχε γράψει: «Περπάτησα το μονοπάτι και διαπίστωσα ότι έλειπαν ολόκληρα κομμάτια. Ηταν εξαιτερικά επικίνδυνο».

Πάντως παρά τις επισκευές που έγιναν οι αρχές τονίζουν ότι οι πεζοπόροι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί κίνδυνοι υπάρχουν ακόμα. 


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;