Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ερεβάν- Μόσχα, με τα πόδια από 76 χρονο συνταξιούχο για να τιμήσει τους νεκρούς του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου


j;jk;ljkl;jjjjjjjjjjjjjjjjj
Ο 76 χρονος Αρμένιος συνταξιούχος, Γρηγόριος Τιπογιάν,   ξεκίνησε το ταξίδι του από το Ερεβάν στη Μόσχα για να καταθέσει λουλούδια στον τάφο του Άγνωστου Στρατιώτη στις 9 Μάη, ανέφερε τη Δευτέρα τα τηλεοπτικά κανάλια tert.am /mir
799797979
Ο Tipoyan αφιερώνει  την πεζοπορία των 2236 χλμ σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στο μέτωπο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Η δική του οικογένεια δεν  επέστρεψε ποτέ από τον πόλεμο, συνολικά πέντε άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του. Ο υπολοχαγός Χουνάν Tipoyan σκοτώθηκε στο  Dnepropetrovskom το Δεκέμβριο του 1943 σε ηλικία μόλις 30 χρόνων.
456465645646
Ο γιός του Γρηγόριος Tipoyan  αφηγείται ότι εδώ και ένα χρόνο  προγραμματίζει  αυτό το ταξίδι και ότι έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα. Λέει όμως ότι η κόρρη του και η γυναίκα του ποτέ δεν συμφώνησαν με αυτήν την απόφασή του. Έτσι αποφάσισε να τις εξαπατήσει:
Στις 22  Μαρτίου, όταν όλοι κοιμούνταν, ο ίδιος ήσυχα έφυγε από το σπίτι του στο Ερεβάν και πήγε οδικώς στη Γεωργία, όπου από το χωριό Alastyan  ο πατέρας του ξεκίνησε για τη μάχη στο μέτωπο. Από εκείνο το σημείο, ξεκίνησε και ο 76χρονος συνταξιούχος την πορεία του. Άφησε το λευκό φορτηγάκι του εκεί και πέρασε τα ρωσικά σύνορα με τα πόδια ξεκινώντας και αυτός την πορεία του για τη Μόσχα.
77
Διανύει κάθε μέρα μια απόσταση 40 με 50 χιλιόμετρα και κάθε δυο ώρες σταματάει για να ξεκουράζεται. Βόρεια Οσετία, Κρασνοντάρ, Ροστόφ, Βορονέζ, Λίπετσκ και περιοχή Τούλα σήμερα.

Σημείωσε ότι όταν πρωτοβγήκε στη πορεία μέσα στο δρόμο με έναα σακίδιο στην πλάτη με την επιγραφή  «70 χρόνια της Νίκης» , κάποιος σταμάτησε και τον πλησίασε και προθυμοποιήθηκε να τον μεταφέρει με το όχημά του κάποια χιλιόμετρα. Ο ίδιος όμως αρνείται να τον μεταφέρουν διότι έχει υποσχεθεί να διανύσει περπατώντας την απόσταση.
4546
Ο ίδιος παραδέχεται , ότι το βράδυ, δέχεται να κοιμάται στις καμπίνες που έχουν οι νταλίκες, στα αστυνομικά τμήματα. Κάποια φορά που υπήρχε ένα μοτέλ στο δρόμο του και σταμάτησε για να περάσει τη νύχτα, όταν οι ιδιοκτήτες έμαθαν ποιός είναι δεν του πήραν λεφτά  και του πρόσφεραν δωρεάν και ένα δείπνο.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;