Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Οι ποιητές της Αθήνας


Δεκαπέντε δημόσιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης φέρνοντας την ποίηση ένα βήμα πιο κοντά μας

Η ποίηση ήταν, είναι και θα είναι το μοναδικό μας καταφύγιο. Ίσως γι’ αυτό η εβδομάδα που έρχεται, από τις 21 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου, μοιάζει με βάλσαμο ενάντια στην κατάθλιψη της εποχής. Για έξι μέρες 50 ποιητές από 21 χώρες μας δίνουν ραντεβού σε δημοτικά πολιτιστικά κέντρα, βιβλιοπωλεία, καφέ και γκαλερί της Αθήνας στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών που διοργανώνεται από τον Κύκλο Ποιητών, τον Δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη.



Η επίσημη έναρξη της φετινής διοργάνωσης γίνεται τη Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ. στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ενώ η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (26/9) στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου. Το πραγματικά όμως ενδιαφέρον κομμάτι του Φεστιβάλ είναι οι μέρες που θα μεσολαβήσουν, όταν η ποίηση θα ταξιδέψει σε όλη την Αθήνα. Δεκαπέντε δημόσιες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων αναγνώσεις, ημερίδες, διαλέξεις, αλλά και μουσικές βραδιές μελοποιημένης ποίησης, καθώς και εικαστικές εκθέσεις με αφετηρία τους την ποίηση, θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της Αθήνας φέρνοντας την ποίηση πιο κοντά στην καθημερινότητά μας.

Ανάμεσα στους ποιητές, που θα δώσουν το «παρών» στο 2ο Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών συναντάμε τους: Νάνο Βαλαωρίτη, Κική Δημουλά, Γιάννη Δάλλα, Τίτο Πατρίκιο, Κώστα Στεργιόπουλο, Δήμητρα Χριστοδούλου, Ρικάρντο Αρέγκι, Φερνάντο Ρεντόν, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Κάρολυν Φορσέ κ.ά. Ευκαιρία να λυτρωθούμε, να ξαναθυμηθούμε ότι είμαστε άνθρωποι, να ανοίξουμε ένα παράθυρο στον κόσμο και στο μέσα μας. Ας αφήσουμε και λίγο χώρο… στην ποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;