Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Απαγόρευση μυστήριο και πρόστιμα για smartphone, tablet και laptop στο Σαν Φρανσίσκο - Γέμισε πινακίδες η πόλη


Ένας καλλιτέχνης που ζει και εργάζεται στην πόλη του Σαν Φρανσίσκο κατηγορείται για την δημιουργία ζωνών απαγόρευσης τεχνολογίας στην πόλη της... τεχνολογίας.
Τον προηγούμενο μήνα τοποθετήθηκαν σε διάφορα πάρκα της πόλης που έχουν την έδρα τους πολλές τεχνολογικές εταιρείες κολοσσοί, πινακίδες με την ένδειξη, "No Tech Zone", δηλαδή "απαγορεύεται η τεχνολογία".
Η σήμανση έμοιαζε επίσημη και ειδοποιούσε τους πολίτες ότι απαγορεύεται η χρήση smartphone, tablet και laptop, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο 300 δολαρίων.
Όπως γίνεται αντιληπτό, επικράτησε πανικός μεταξύ των πολιτών, οι οποίοι επικοινώνησαν με τις αρχές για να μάθουν το λόγο της απαγόρευσης χρήσεις κινητών στα πάρκα.
Τελικά αποδείχτηκε ότι πίσω από την σήμανση ήταν ο καλλιτέχνης Ivan Cash, με τον ίδιο να αποκαλύπτει την δράση του με βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.
Η αύξηση της χρήσης δωρεάν WiFi στους δημόσιους χώρους, ήταν η πηγή έμπνευσης του καλλιτέχνη.
"Τα πάρκα ανέκαθεν υπήρξαν «ασφαλή καταφύγια] από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Μου φαίνεται περίεργο που βλέπω τόσους ανθρώπους που επισκέπτονται τα πάρκα να είναι κολλημένοι στις οθόνες τους και να μην κοιτούν το τοπίο γύρω τους, που είναι και ο λόγος που ήρθαν στο πάρκο", σημείωσε ο Cash στον Guardian.
Ελπίζω η σήμανση να προκάλεσε το γέλιο, συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα του οι άνθρωποι να αρχίσουν να χωρίς να ζουν είναι κολλημένοι με τις ηλεκτρονικές συσκευές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;