Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015

Οταν βιάζομαι: Κριθαρότο με ελιές και κάππαρη


 
Ενα γρήγορο φαγάκι και νόστιμο. Για όσους βιάζονται να μαγειρεύουν πολύπλοκα κάθε μέρα. Εξάλλου, αποφάσισα να ξεκινήσω μια σειρά με τέτοιες συνταγές, όλοι βιαζόμαστε!
 

Υλικά
  • 1 πακέτο κριθαράκι χοντρό
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγο λευκό κρασί
  • Λίγες μαύρες ελιές και κάππαρη
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 2 ντομάτες φρέσκες ή σε κουτί (τον χειμώνα)
  • Μια πρέζα μπούκοβο για να «κάψει»
  • Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, ρίγανη
Εκτέλεση
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κριθαράκι
  • Ανακατεύετε ζωηρά, για 5 λεπτά να ροδίσει και να αρωματιστεί
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το κρασί
  • Ψιλοκόψτε τις ελιές, στα δύο την κάπαρη
  • Προσθέστε τα στο τηγάνι
  • Βάλτε τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι
  • Προσθέστε τις ντομάτες
  • Αφήστε να εξατμιστούν τα πολλά υγρά, ανεβάστε λίγο τη φωτιά
  • Προσθέστε 1 ποτήρι ζεστό νερό
  • Ανακατέψτε καλά, αν χρειαστεί ως το τέλος προσθέστε κι άλλο νεράκι
  • Λειτουργήστε όπως κάνετε για το ριζότο, να μην κολήσει, να μην έχει πολλά υγρά
  • Θέλει συνολικά ένα 20λεπτο (προσοχή να μη γίνει λαπάς)
  • Σερβίρετε με τριμμένη "παρμαζάνα χωρίς νηστεία"  και μαϊντανό από πάνω
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;