Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Εξαιρετικό αφιέρωμα στο Άγιο Όρος


Κυκλοφόρησε το 25ο τεύχος του περιοδικού ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ
Το τεύχος αυτό είναι αφιερωμένο στο Άγιον Όρος, Στο εξώφυλλό του απεικονίζεται η χερσόνησος του Άθω και τα 20 μοναστήρια ενώ στο οπισθόφυλλο δημοσιεύεται μια συμβολική φωτογραφία του μοναχού  στο ακρότατο άκρο της χερσονήσου (Βίγλα) που ανεμίζει την ελληνική σημαία κάθε φορά που περνάει ελληνική μαχητικό αεροπλάνο και οι πιλότοι αντιχαιρετούν με ελιγμό.
Μετά το κύριο άρθρο της Διοικήσεως δημοσιεύονται εξαίρετα άρθρα των τακτικών και εκτάκτων συνεργατών, καθηγητών Πανεπιστημίου, φιλολόγων, θεολόγων, αρχαιολόγων, εκπαιδευτικών και επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, που αναφέρονται στο Άγ. Όρος:  Όπως Το Άγιον Όρος...καύχημα της Χαλκιδικής.
Η πνευματική ακτινοβολία του Αγ. Όρους. Πρόσωπο και μορφή του Αγιορείτη μοναχού. Ο Άγ. Αθανάσιος ο Αθωνίτης. Η τέχνη στο Άγ. ΄Ορος. Τα χειρόγραφα του Αγ. Όρους. Ο ουρανομήκης  Άθωνας (η ανάβαση). Περί Ρώσσων στο Άγ. Όρος. Τα μετόχια του Αγ. Όρους. Σχέσεις Αγ. ΄Ορους και Βουλγαρίας(18-19 αι.). Η συμβολή του μετοχίου Παρθενών στο Μακεδονικό Αγώνα. Ο καπετάν Γιαγλής στο Άγ. Όρος. Η συμβολή του Αγ. Όρους στους αγώνες του έθνους. Η Πορταϊτισσα. Η διατροφή των μοναχών. Τα μονοπάτια του Αγ. Όρους κλπ.
Το τεύχος τυπώθηκε και πάλι σε 2.500 αντίτυπα, και αποστέλλεται δωρεάν, πέρα από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, σε όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες της Χαλκιδικής, στα Σχολεία όλων των βαθμίδων, σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και στις Αρχές του τόπου, σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες της χώρας, στα μέσα ενημέρωσης κλπ. Μπορεί επίσης καθένας να το προμηθευτεί δωρεάν από τους κατά τόπους αντιπροσώπους και ανταποκριτές μας.
Το περιοδικό μπορείτε να το διαβάστε ηλεκτρονικά στο παρακάτω link:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;