Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τι χρείαν έχομεν άλλων μαρτύρων;



ΠΟΛΕΜΟΣ 2016Το 2016 και ο αναπόφευκτος ΠΟΛΕΜΟΣ.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
  
Η αμερικανική εταιρεία πληροφοριών Stratfor ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας θα είναι αναπόφευκτη το 2016. 29 Δεκεμβρίου 2015 Pravda.Ru ¨Azhdar Kurtov, ιστορικός, πολιτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού «Εθνικής σε Θέματα Στρατηγικής » είπε στην Pravda.Ru πόσο επικίνδυνη είναι η πρόβλεψη αυτή για τη Ρωσία. Ο ίδιος είπε
Από την ιστορία είναι καταγεγραμμένοι 13 πόλεμοι μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας και οι Τούρκοι τις περισσότερες φορές όσο επί το πλείστον ήταν οι χαμένοι.
Αυτός ήταν άλλωστε και λόγος που η Τουρκία δεν συμμετείχε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Τώρα αναρωτιέται πως θα το κάνει την στιγμή που έχει απέναντι της μια πυρηνική χώρα σαν την Ρωσία με ισχυρή ναυτική παρουσία πλέον στην Μαύρη Θάλασσα;
Οποιαδήποτε εμπλοκή της Τουρκίας με την Ρωσία θα σημαίνει φοβερό ερασιτεχνισμό για την πρώτη έστω και αν θεωρείτε μέλος του ΝΑΤΟ.¨
Στην συνέχεια ο ανταποκριτής της Pravda.Ru ζήτησε από τον εμπειρογνώμονα να του πει ποιες είναι οι προβλέψεις του για την αύξηση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο Ιράκ και και της καταπίεσης των Κούρδων.
Αυτή η οργάνωση [Stratfor] αποτελείται από συνταξιούχους των αντιστοίχων υπηρεσιών πληροφοριών και πιθανώς να κρύβονται πολλά συμφέροντα από πίσω με παραγγελίες όπλων και άλλες χορηγίες.
Είναι δύσκολο η Μόσχα και η Άγκυρα να ενδιαφερθούν για την κλιμάκωση των τοπικών αυτών συγκρούσεων.
Οι τρομοκρατικές πράξεις, οι οποίες λαμβάνουν χώρα στην Κωνσταντινούπολη, επιφέρουν πάρα πολλά προβλήματα στην Τουρκία, και θα ήταν αυτοκτονία να τα πολλαπλασιάσουν, ενώ δεν ολόκληρο το τουρκικό έθνος δεν υποστηρίζει την πολιτική του Ερντογάν, πρόσθεσε ο πολιτικός επιστήμονας.
Στην συνέχεια ο Kurtov είπε επίσης ότι δύσκολα θα υπάρξει οποιαδήποτε εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας το 2016, εκτός και αν αλλάξει η κυβέρνηση του Ερντογάν και οι συνεργάτες του.
Ο Ερντογάν είναι πεισματάρης και θρασύς, πολιτικός με χαρακτήρες σκληρών γωνιών.
Τέτοιου είδους πολιτικοί δεν αναγνωρίζουν τα λάθη τους και επιμένουν στα λάθη τους , κατέληξε ο εμπειρογνώμονας ¨
29 Δεκεμβρίου 2015 Pravda.Ru
Και ενώ οι Αμερικάνοι προσδιορίζουν χρονικά πότε θα ανοίξει το ¨γεωπολιτικό τρελοκομείο¨ , οι Ρώσοι σφυρίζουν αδιάφορα από θέση υπεροχής και δεν ανησυχούν για την άμεση εμπλοκή τους με την Τουρκία και έτσι είναι γιατί πρέπει να προηγηθεί κάτι άλλο .
Αυτό το κάτι άλλο το ξέρουν όλοι…
Πριν όμως από αυτούς το ήξεραν οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας και είναι η εμπλοκή της Ελλάδος με την Τουρκία.
Μετα θα ανοίξει η πόρτα του ΤΡΕΛΟΚΟΜΕΙΟΥ.
Άλλωστε τι περιμένει κανείς από τρελούς ηγέτες μέσα στο 2016;
ΕΛΛΑΔΑ να ετοιμάζεσαι, μας το λένε πλέον ξεκάθαρα .
Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;