Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

UBS: "Αγοράστε γρήγορα χρυσό έρχεται παγκόσμια οικονομική καταστροφή" - Τα ΗΑΕ σταματούν τις εξαγωγές πετρελαίου!


Αποτέλεσμα εικόνας για χρυσό
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
H αμερικανική εμμονή για να χτυπήσει την ρωσική οικονομία κατεβάζοντας τεχνητά την τιμή του πετρελαίου έχει φέρει τους συμμάχους των ΗΠΑ στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης και τα ΗΑΕ λαμβάνουν επείγοντα μέτρα σταματώντας τις εξαγωγές του "μαύρου χρυσού" σε μια απέλπιδα προσπάθεια να την ανεβάσουν, και την ίδια στιγμή ενόψει της εισόδου του ιρανικού πετρελαίου στις αγορές η ελβετική UBS προειδοποιεί: "Επενδυτές προσοχή αγοράστε χρυσό, έρχεται πτώση 30% στις μετοχές, ο 7ετής ανοδικός κύκλος στις αγορές έκλεισε..."
Ο πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αντιπρόεδρος της χώρας Mohammed Rashid Al Maktoum, ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι " O αδελφός μου Mohammed Bin σύντομα θα γιορτάσει το τελευταίο βαρέλι πετρελαίου το οποίο θα εξάγουμε"
"Τα ΗΑΕ στις ερχόμενες εβδομάδες θα συζητήσουν την οικονομία της χώρας μετά το πετρέλαιο, κάτι που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, με τις τοπικές κυβερνήσεις και τους οικονομικούς αναλυτές. Θα συζητηθεί πως η οικονομία θα συνεχίσει να είναι βιώσιμη για τις επόμενες γενιές και θα ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα ανάπτυξης για να πραγματοποιηθεί αυτό το όραμα"
"Σήμερα το 70% των εσόδων μας προέρχεται από το πετρέλαιο, στοχεύουμε να επιτύχουμε μια νέα ισορροπία, η οποία θα εξαρτάται απο εμάς για απεξάρτηση της οικονομίας μας από το πετρέλαιο"
Οι οικονομίες του Κόλπου έχουν δεχτεί ισχυρά πλήγματα από την απότομη πτώση των τιμων του πετρελαίου η οποία θα συνεχιστεί αφού τώρα που άρθηκαν οι κυρώσεις κατά του Ιράν, στην αγορά θα εισέλθει και το ιρανικό πετρέλαιο.
Η Ρωσία γρήγορα προσάρμοσε την οικονομία της και "ποντάρει" στην μεγάλη αυτάρκειά της σε πρώτες ύλες, ενέργεια, και σιτάρι για να ανταπεξέλθει.
Αντίθετα Σ.Αραβία,ΗΑΕ και άλλες χώρες του Κόλπου κινδυνεύουν σοβαρά από οικονομική κατάρρευση.
Το Ιράν αντίθετα έρχεται με μια οικονομία βιώσιμη από 47 χρόνια εμπάργκο και προβλέπεται να έχει μόνο κέρδη με την άρση των κυρώσεων, καθώς διαθέτει αυτάρκεια και σπουδαίο επιτημονικό δυναμικό, αλλά και εγχώρια παραγωγή σε πληθώρα τομέων.
Οι αμερικανικές εμμονές προκάλεσαν τεράστιες ζημιές και στην αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία.
Άλλη μια δικαίωση του pronews.gr το οποίο ήταν το μόνο μέσο που είχε αναδείξει το κόστος για την αμερικανική πετρελαιοβιομηχανία του σχιστολιθικού ορκτού πλούτου των παράλογων βασιζόμενων στις αντι-ρωσικές εμμονές κινήσεων των ΗΠΑ που οδήγησαν στην κάθετη πτώση των τιμών του πετρελαίου, με σκοπό να χτυπηθεί η Μόσχα οικονομικά, αλλά εν τέλει η Ουάσιγκτον πυροβόλησε τα "πόδια" της.   
Οι πτωχεύσεις αμερικανικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με στοιχεία της Federal Reserve of Dallas ξεπερνούν κάθε προσδοκία και "ξεβρακώνουν" όσους πίστευαν ότι οι ΗΠΑ είναι το "αφεντικό" και ότι η ρωσική οικονομία δέχεται συντριπτικά πλήγματα.   
Τουλάχιστον εννέα αμερικανικές εταιρείες, των οποίων το συνολικό χρέος ξεπερνά τα δύο δισ. δολάρια, έχουν καταθέσει αίτηση για προστασία από τους πιστωτές τους κατά τη διάρκεια του δ' τριμήνου!  
«Οι χαμηλότερες τιμές πετρελαίου έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στους παραγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, εν μέρει γιατί βρίσκονται αντιμέτωπες με υψηλότερο κόστος παραγωγής σε σύγκριση με τους διεθνείς ανταγωνιστές τους», τονίζουν οι Navi Dhaliwal και Martin Stuermer, οικονομολόγοι στη Federal Reserve of Dallas και προσθέτουν «εάν οι χρεοκοπίες συνεχίσουν με αυτό τον ρυθμό, τότε θα έχουμε αρκετές και εντός του 2016».   
Παράλληλα οι δύο οικονομολόγοι στην έκθεσή τους υπογραμμίζουν ότι το συνολικό εργατικό δυναμικό στον κλάδο έχει υποχωρήσει κατά 70.000 εργαζόμενους.
Τι προβλέπεται οτι θα γίνει απο Δευτέρα με την είσοδο στις αγορές και του Ιράν, πολλοί προβλέπουν ότι θα είναι "μαύρη".
Η απόφαση της πλήρους άρσης των κυρώσεων της διεθνούς κοινότητας έναντι του Ιράν προκαλεί εντονότατο προβληματισμό για το πώς θα κινηθούν οι αγορές σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική στις επόμενες ώρες. 
Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για το εύρος του προβληματισμού των αναλυτών αναφορικά με τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει ο συνδυασμός του χειρότερου ξεκινήματος χρονιάς στην πρόσφατη ιστορία των διεθνών χρηματιστηρίων (από την Πρωτοχρονιά και μετά) με την συνεχιζόμενη καταβαράθρωση των τιμών του πετρελαίου που αναμένεται να επιταχυνθεί μετά και την άρση του αποκλεισμού του ιρανικού πετρελαίου, οι περισσότεροι οίκοι έσπευσαν τις προηγούμενες ώρες να δημοσιοποιήσουν reports που δείχνουν ότι τα πράγματα για την Παγκόσμια Οικονομία είναι οριακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;