Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ο παρατηρητικός μπαμπάς και η μάχη της κόρης του με τον καρκίνο


Πριν τρία χρόνια, την ώρα που έβαζε την κόρη του Freya στο καθισματάκι του αυτοκινήτου, ο Russell Marshall παρατήρησε κάτι που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή της οικογένειάς του.Ο προσεκτικός πατέρας πρόσεξε μια ασυνήθιστη «γυαλάδα» στο ένα μάτι της μικρής, κάτι που η γυναίκα του Debra περιέγραψε ως κάτι σαν λάμψη από φλας που φαινόταν όμως μόνο όταν το κεφάλι της Freya ήταν υπό συγκεκριμένη γωνία!Έμοιαζε σαν ένα παιχνίδι του φωτός και θα μπορούσε να είχε περάσει απαρατήρητο. Το ζευγάρι όμως παραξενεύτηκε και αποφάσισε να κοιτάξει τις φωτογραφίες της μικρής τους κόρης που είχαν βγάλει με φλας. Τότε πρόσεξαν ένα γαλακτερό χρώμα στο μάτι και η σύντομη αναζήτηση έβγαλε τη λέξη «ρετινοβλάστωμα».

Η Debra πήγε την κόρη της στο γιατρό και όταν εκείνος δεν μπόρεσε να κάνει κάποια παρατήρηση τη πήγε και στον οπτικό. «Μας είπε πως έβλεπε κάτι στο πίσω μέρος του βολβού του ματιού και κάλεσε τον οφθαλμίατρο», περιγράφει η Debra, που άκουσε το γιατρό να της λέει πως η λίγων μηνών κόρη της είχε καρκίνο. «Έμεινα σα χαζή, τον άκουγα σαν να ήμουν κάτω από το νερό. Σαν να μην συνέβαινε σε μας», εξηγεί στην εφημερίδα Mirror.Το ρετινοβλάστωμα είναι μια σπάνια μορφή καρκίνου του ματιού και η Freya είχε δύο όγκους στο αριστερό μάτι, σε σημείο που δεν επιτρέπει τη χειρουργική αντιμετώπιση.«Μας είπαν πως οι πιθανότητες η Freya να σώσει το μάτι της ήταν 50-50», προσθέτει.Επί δύο χρόνια ταξίδευαν κάθε τρεις εβδομάδες στο Southampton- η οικογένεια μένει στα Channel Islands- για τις χημειοθεραπείες του κοριτσιού και περαιτέρω εξετάσεις.«Κάθε δεύτερη χημειοθεραπεία έπρεπε να πηγαίνουμε στο Λονδίνο να δούμε αν η θεραπεία είχε αποτέλεσμα και μετά να επιστρέφουμε στο Southampton για τον επόμενο κύκλο», περιγράφει η Debra.


Η Freya αντιμετώπισε με υπομονή όσα της συνέβαιναν, ήταν άσχημα μετά τη χημειοθεραπεία αλλά μετά ξανάβρισκε την ενέργειά της.«Τη θήλαζα σε όλη τη διάρκεια της θεραπείας της, πιστεύω πως αυτό συνέβαλε στο ότι διατηρήθηκε σε μια σχετικά καλή κατάσταση», τονίζει η μητέρα της.Η τελευταία χημειοθεραπεία ήταν τον Οκτώβριο του 2013 αλλά ύστερα από επιπλέον εξετάσεις ήρθαν άσχημα νέα. Τον Ιανουάριο του 2015 ο καρκίνος είχε επιστρέψει.Αυτή τη φορά συστήθηκε θεραπεία με ακτινοβολίες. Συγκεκριμένα ένας μικροσκοπικός ειδικός δίσκος τοποθετείται στο μάτι, όσο πιο κοντά στον όγκο γίνεται και παραμένει εκεί για ώρες. Η Freya έπρεπε να τον κρατήσει για 21 ώρες.Για ακόμα μια φορά το 3χρονο σήμερα κοριτσάκι έδωσε μάθημα με τη γενναιότητά του και ανταπεξήλθε με υπομονή.Η Freya δεν έχει ακόμα «καθαρίσει» με τον καρκίνο αλλά εξακολουθεί να διαψεύδει όλα τα προγνωστικά και δεν έχει χάσει ούτε το μάτι ούτε την όρασή της.«Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο αλλά έχουμε και πολλή βοήθεια από τους ειδικούς και η Freya είναι μια ‘κανονική’, χαρούμενη, 3χρονη πριγκίπισσα», καταλήγει η μαμά της.

kaoriausj1 kaoriausj3 kaoriausj4 kaoriausj5 kaoriausj6πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

...έκανες κου πε πε;